Zalm met paksoi [recept]

Een hele lekker frisse bladgroente is paksoi. Het is een koolsoort van Aziatische oorsprong en het hele jaar door te koop in Nederland. Zelf vind het het vooral erg lekker bij warm weer, maar natuurlijk kan je het het hele jaar door in gerechten gebruiken. Het fijne vind ik dat paksoi fris en knapperig blijft wanneer je het roerbakt.

Onderstaand recept is een van mijn favorieten met paksoi. Eenvoudig te maken en ook de kinderen vinden het lekker. Ditmaal hebben we er verse aardappelpuree bij gegeten, maar pasta is er ook lekker bij. Of je voegt wat meer crème fraîche toe en roert het door de pasta, dan wordt het een lekker geheel.

Zalm met paksoi
Het is eigenlijk een te eenvoudig recept om helemaal uit te schrijven. Gewoon de zalm inwrijven met peper (en eventueel zout) en dille en in stukken snijden. Roerbakken in olie. Daarna de in niet te kleine stukjes gesneden paksoi toevoegen en mee roerbakken. Eventueel wat paprikapoeder toevoegen. Crème fraîche er door en klaar! Eet smakelijk!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …