rpt

Kroko-detectives

Zoek je nog een leuk cadeau? Of wil je graag dat je kind wat meer gaat lezen?

Dan is ‘Kroko-detectives’ een aanrader!

Lekker even lezen voor het slapen gaan!

Het verhaal

De Kroko-detectives Maaistra en De mier krijgen in dit boek een geheime opdracht:

“Ontdek wat er met de verdwenen kok Hans Snorremans is gebeurd, en zorg er voor dat zijn geheime recepten veilig zijn” *

Gelukkig beschikken Maaistra en de Mier over een speciale K.L.U.S.koffer (Koninklijke Landelijke Undercover Specialisten) met nieuwe V.E.S.T.en (Veelzijdige Elite Spionnen Technologie). Bovendien kunnen ze zich super snel verplaatsen door zich door wc’s te spoelen. Ze vermommen zich als Snorremans om ‘onopvallend’ undercover te gaan op een absurd avontuur.

Pratende helikopters, hersenoperaties, gestolen geheime uitvindingen, en radioactief koekjesdeeg. Wat wil je nou nog meer in een goed verhaal?

Het boek

Het boek is een graphic novel; in stripvorm dus. Daardoor vinden mijn moeilijk lezende leerlingen (11 t/m 14) het boek er leuk en aantrekkelijk uit zien. De tekeningen zijn vlot, vrolijk en kleurrijk. Daardoor is dit boek een aanrader voor kinderen die lezen niet zo heel leuk vinden.

Er zitten voor mijn leerlingen wel moeilijke woorden in, maar dat vinden ze niet zo erg. Door alle tekeningen is het verhaal nog prima te volgen.

Een graphic novel (strip) leest lekker makkelijk weg.

Hilarisch

Het verhaal gaat werkelijk alle kanten op. Daar komen de Kroko-detectives mee weg, omdat het verhaal zo grappig en absurd is. Het zit vol woordgrappen, grappige situaties, en bizarre wendingen. Dat leidt wel wat af van het verhaal. Toch slikken mijn dochters (10 en 12) en ik (44) alle gebeurtenissen voor zoete koek, omdat we het gewoon een heel lollig boek vinden.

Toen ik het verhaal zelf ging lezen, kende ik al heel veel stukjes, omdat mijn jongste dochter (10) toen ze het las, om de paar bladzijdes een stukje dat ze grappig vond aan mij ging voorlezen. Zij heeft het boek meteen nog eens gelezen. Kortom: Echt een leuk boek, om vaker te lezen!

Informatie

Kroko Detectives, John Patrick Green
Illustrator: John Patrick Green
Uitgever: Moon uitgevers, 192 pagina’s, Hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789048862153. Prijs: 14.99 euro

In het Engels zijn er al meerdere delen uitgegeven. Daar heet de serie ‘InvestiGators’

Kijk ook eens op de site van uitgeverijmoon.nl. Daar zag ik nog veel meer boeken die wij thuis erg leuk, grappig en prettig te lezen vinden, zoals de series ‘zombiegoudvis’, ‘monsterdokter’ en ‘monster Zoo’.

Feline leest het verhaal gewoon meteen nog eens!

 

* Let op: het bericht in het boek vernietigt zichzelf… ooit. Omdat ik het bericht uit het boek nu ook heb gedeeld, verzoek ik je na het lezen van deze (hele) recensie je laptop/computer/telefoon onmiddellijk uit het raam te gooien. ?

Share

About Judith Verbeet

Hier schrijft Judith Verbeet! Een ‘Trotse Moeder’ die heel vaak lol heeft met haar dochters van 10 en 11, de één een pre-puber, de ander een puber. Allebei net zo eigenwijs als hun moeder!

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share