Koning Eddie 1 – Koning Eddie en de kwade keizer [recensie]

Eddie is geen gewone jongen. Hij is een koning, met een troon, zijn eigen wapenuitrusting en een kasteel met geheime gangen. Elke vrijdag geeft hij al zijn geld uit aan chocola voor de boeren. Maar als het geld opraakt, komt Koning Eddie in een lastige situatie. De kwade Keizer Nurbison komt op bezoek, in zijn zwarte mantel met puntige kraag en tijdens het lopen begeleid door griezelige muziek. Hij houdt Eddies koninkrijk al een tijdje in de gaten en is van plan om de ontevredenheid van de boeren te misbruiken! Als de keizer een grote nepdraak bouwt van een koe, groen crêpepapier, pluizige pantoffels en twee verjaardagstaartkaarsjes, om de boeren bang te maken, weet Eddie dat het tijd is om zijn eerste stiekeme plan ooit te verzinnen.

Recensie
Koning Eddie en de kwade keizer is een zogenaamde Graphic novel. Een boek waar “plaatjes” niet alleen ter illustratie zijn, maar waar de tekeningen ook een deel van het verhaal vertellen. Dat maakt het een zeer aantrekkelijk genre voor kinderen die wel boeken willen lezen, maar nog niet door hele stukken tekst heen weten te werken.

De vertaling is gedaan door Edward van de Vendel, zelf ook een prima auteur, en hij heeft dit knap gedaan. Niet alleen het verhaal, maar ook de humor is behouden in de Nederlandstalige versie en die humor maakt dit boek nog aantrekkelijker. Mijn zoon van 10 jaar heeft het boek gelezen en ik hoorde hem regelmatig lachen of zijn tweelingzus op iets leuks wijzen.

Hieronder vertelt mijn zoon zelf over Koning Eddie en de kwade keizer. Ik kijk, samen met hem, uit naar de volgende delen over Koning Eddie!

Koning Eddie en de kwade keizer – Andy Riley
Deel 1 over Koning Eddie
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Voor alle boeken over Koning Eddie, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share