Feestelijke première van de Woezel en Pip familie-musical “Overal Vriendjes” [verslag]

woezel-pip-overal-vriendjes-trotse-moedersIn de spiksplinternieuwe voorstelling ‘Overal vriendjes!’ maken Woezel, Pip en al hun vriendjes een reis door alle seizoenen en beleven ze allerlei vrolijke, maar ook spannende avonturen in de Tovertuin. Al zingend, spelend en lerend vinden Woezel & Pip meer vriendjes en die schrijven allemaal in hun grote Vriendenboek! Maar waar is dat mooie Vriendenboek eigenlijk?

Verslag

Mijn jongste twee kinderen, een zoon en een dochter, zijn bijna 8 jaar. Op zich ouder dan de doelgroep waarvoor deze musical bedoeld is, maar ze wilden er allebei dolgraag heen. Eenmaal onder de mooie ballonnen-regenboog doorgelopen, bleek het Beatrix Theater in Utrecht gevuld met ouders met kinderen in alle leeftijden. Screenshot 2014-10-25 at 21.07.52Van pasgeboren baby’tjes tot kinderen nog ouder dan mijn tweeling. Het gros van de kinderen was tussen 2 en 5 jaar vermoed ik. En vanwege de première waren er tal van Bekende Nederlanders. Enorm feestelijk allemaal, met een schitterend versierde hal en allerlei kleine activiteiten voor de kinderen.

Maar het echte feest begon toen de voorstelling van start ging. Mijn beide kinderen hebben echt met open mond gekeken naar alles wat er op het toneel gebeurde. En met ieder liedje zongen en klapten ze mee, heerlijk om te zien. Als moeder word je er echt helemaal vrolijk van om je kinderen zo te zien genieten!

Van de voorstelling zelf mochten we geen foto’s maken, maar op YouTube zijn diverse filmpjes te zien van eerdere shows en die zijn qua vrolijkheid en techniek vergelijkbaar en ook het decor is heerlijk vertrouwd.

Screenshot 2014-10-25 at 20.13.45

Jaren geleden ben ik ook al een keer naar een show geweest en natuurlijk kwamen daar dezelfde ‘vriendjes’ voorbij: Tante Perenboom, de tulpjes, de wijze varen en natuurlijk de vrolijke hondjes Woezel en Pip. Nieuw (voor mij) in deze show waren de buurpoes, de vis en de mol, maar die kenden we wel uit de verhalen.Screenshot 2014-10-25 at 21.08.44

Ook een aantal stukje verhaal waren bekend uit de boekjes, zoals die van de sneeuwbal die een sneeuwpop raakt en van de blaadjes die Tante Perenboom verliest en die Woezel en Pip proberen terug te geven. En ook de bekende liedjes waren er weer, heerlijk om samen met de kinderen mee te kunnen zingen!

Het verhaal volgt de seizoenen. Het begint in de winter en gaat via lente en zomer naar de herfst. De musical is in een enorm tempo, ik vond zelf dat de acteurs wel iets minder snel hadden mogen praten. Aan de andere kant bruist de hele musical van de energie en het hoge tempo zorgt er ook voor dat de kleinste kinderen niet afhaken of zich vervelen.

De voorstelling duurt iets langer dan een uur. Voor de allerkleinsten bleek dit iets te lang, voor mij en mijn kinderen was het veel te snel voorbij. Wat een vrolijkheid! Wanneer je hier niet blij van wordt, dan weet ik het ook niet meer.

woezel-pip-musical-trotse-moeders-2

Twee kleine minpuntjes: Woezel wil op een gegeven moment dat Pip warme chocolademelk met slagroom gaat maken. Mijn kinderen begonnen meteen bezorgd te worden, wetende dat hondjes geen chocolade mogen hebben. Ik heb gezegd dat het in de Tovertuin geen kwaad kan, maar handiger was geweest dat Woezel warme melk met honing had gevraagd. Screenshot 2014-10-25 at 21.09.51Er zijn vast wel meer kinderen die een hond in huis hebben en die weten dat ze geen hagelslag moeten knoeien of chocoladekoekjes moeten geven omdat er in chocola een stof zit die schadelijk is voor honden.

Het tweede minpuntje was het geluid. Het geluid van met name de muziek stond erg hard. De acteurs waren prima te verstaan, maar de lage tonen dreunden enorm en het geluid had gewoon een stuk minder luid gemogen. Misschien is er bewust voor gekozen omdat er veel kleine kinderen waren die door de voorstelling heen praatten, maar toch…woezel-pip-musical-trotse-moeders-4

Wanneer ik dus een totaalscore moet geven op een schaal van 0-100, wordt het door deze twee minpuntjes een 98. Want voor de rest was het alleen maar enorm genieten, zowel voor kinderen als voor de volwassenen die meekomen.

fiora-dirk-woezel-pip-trotse-moedersNa afloop bleken slechts 4 acteurs deze complete show te hebben gespeeld. De duidelijk zwangere Bettina Holwerda vertelde het verhaal en andere acteurs waren niet alleen Woezel & Pip, maar ook de tulpjes, de mol, een vlinder, vogel, muis, vis en tussendoor werd ook het decor steeds aangepast. Indrukwekkend hoe soepel en natuurlijk dat allemaal gebeurde.

Met name Woezel en Pip straalden de vrolijkheid uit die zo kenmerkend is voor deze lieve hondjes. Er werd volop gekwispeld en gesprongen, prachtig gedaan. Nogmaals:  de Woezel en Pip familie-musical “Overal Vriendjes” is echt één groot feest! En na afloop naar huis met de liedjes nog in ons hoofd en een goed gevulde Goodie-bag met leuke Woezel & Pip producten, maar ook allerlei moois van Unilever zoals Woezel & Pip tandpasta en Zwitsal handzeep maakten dat de terugreis omvloog.

woezel-pip-musical-trotse-moeders-1

We hebben gezellig het Woezel en Pip kwartet uitgeprobeerd in de trein, tot groot vermaak van de medereizigers die toch al genoten van mijn zingende kinderen die hun Woezel en Pip oortjes nog op hadden. En ik denk dat de vrolijke Woezel & Pip sfeer nog best een tijdje zal blijven hangen!

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …

Share
Share