Wijzer uit elkaar

Op internet is het vak lastig om informatie te vinden over scheiden en hoe dit precies in zijn werking gaat. Daarom heeft de Raad voor Rechtsbijstand een nieuwe site gelanceerd. Wijzeruitelkaar.nl ondersteunt ouders die denk aan scheiden, midden in een scheiding zitten of al gescheiden zijn. Op wijzeruitelkaar.nl vind je dus informatie over allerlei onderwerpen die overzichtelijk zijn weergegeven. Zo vind je hier informatie over alimentatie, hoe je het beste kunt communiceren, financiële vraagstukken zoals het verdelen van de bezittingen en omgang met de kinderen. Zo ben je in een keer overal van op de hoogte.

“Op internet is het lastig om onafhankelijke en neutrale informatie te vinden over echtscheidingen en alles wat daarmee te maken heeft. Mensen die in scheiding liggen, zijn naarstig op zoek naar relevante informatie en antwoorden op ‘wat gebeurt er met de kinderen?’, ‘hoe vertel ik het mijn partner?’, ‘kan ik in mijn huis blijven wonen?’ etc. Met wijzeruitelkaar.nl proberen wij daar een antwoord op te geven. Ook schenken wij aandacht aan de periode na de scheiding, het zogenaamde nahuwelijk. Als een van de ex-partners een nieuwe relatie krijgt, dan verandert de situatie voor alle partijen. Hoe ga je daar dan mee om?”, aldus Ingrid von Burg van de Raad voor Rechtsbijstand.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Star Wars™ voor beginners

Wanneer we samen naar een Star Wars film kijken en ik het over “die vrouw …