prentenboek papa woont in een ander huis

Papa woont in een ander huis

Vroeger waren mijn ouders vriendjes en was ik gelukkig. We deden alles samen. Toen begonnen er dingen te veranderen. Mijn ouders waren altijd verdrietig en als ze praatten was het alleen om ruzie te maken. Vroeger dacht ik dat het mijn schuld was dat mijn ouders geen vriendjes meer waren. Maar nu begrijp ik dat ze beter met elkaar kunnen opschieten als ze elk in een ander huis wonen. Wat er ook gebeurt, mijn moeder en vader zullen altijd mijn ouders blijven… en het beste is… dat ze altijd van me zullen houden.

Recensie

Het boek Papa woont in een ander huis gaat over scheiden en wordt verteld vanuit de belevenis van het kind. In korte, duidelijke zinnen wordt uitgelegd dat mama en papa steeds vaker ruzie maken en dat de gezelligheid steeds verder te zoeken is. Een kind voelt aan dat er iets is, maar weet niet precies wat er aan de hand is. Kinderen horen meer dan je denkt en voelen ook veel dingen aan. Dat komt in dit boek duidelijk naar voren. Dan gaat pappa ergens anders wonen en dat is heel erg verdrietig. Maar ook wordt langzamerhand duidelijk dat de sfeer in huis beter wordt. Mama en papa kunnen zelfs weer lachen! Bovendien ziet en spreekt ze papa ook heel erg vaak, terwijl ze bij mama in huis woont.

Met pastelkleurige prenten heeft het verhaal een hele rustige sfeer meegekregen. Het kind speelt steeds de hoofdrol in de prenten en geeft daardoor duidelijk aan dat het belangrijkste is dat het kind ruimte krijgt voor wat hij of zij denkt en voelt.

Achter in het boek Papa woont in een ander huis is een woord gericht naar de ouders; zij kunnen dit boek gebruiken om met hun kind te praten over wat er gebeurt of hiermee uitleggen waarom papa of mama in een ander huis gaat wonen. Een nuttig boek voor kinderen wiens ouders gaan scheiden!

Papa woont in een ander huis – M. Fabrega
Prentenboek, hardcover, 31 pagina’s, Bakermat / Baeckens Books

Lees ook:
Echtscheiding slecht voor contact vader en kind
Contact weg met kinderen na scheiding

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …

Share
Share