Media Ukkie Award 2012

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zijn de winnaars van de Media Ukkie Award 2012 in de categorieën Televisie, App en Website bekend gemaakt.

De bijeenkomst was prima verzorgd en vond in een ongedwongen sfeer plaats. Naast cijfers over het rapport Iene Miene Media over mediagebruik bij de allerkleinsten was er een presentatie van Maurice de Hond die als een echte trotse vader liet zien wat zijn peuterdochter allemaal al kan met de diverse nieuwe media. En dat is ook wat uit het onderzoek gedaan door Stichting Mijn Kind Online blijkt: kinderen zijn steeds jonger “mediawijs” en ouders zijn vooral trots op wat hun kinderen kunnen. Natuurlijk is er bezorgdheid over wat ze –met name op internet- kunnen tegenkomen, maar positieve geluiden overheersen.

De presentatie van de prijsuitreiking lag in handen van Jurre Bosman, o.a. bekend van Schooltv en voor de prijsuitreiking werd juryvoorzitter Cathy Spierenburg  geassisteerd door twee “media-ukkies”. De award is een initiatief van Mediawijzer.net om, tijdens de Maand van de Mediaopvoeding, media die goed passen binnen de mediaopvoeding van jonge kinderen voor ouders inzichtelijk te maken.

In de categorie televisie heeft Sesamstraat (NTR) gewonnen, verrassend genoeg is het nog maar de tweede keer dat dit programma een prijs won. Uit het juryrapport:

“Niet in volzinnen te vatten, maar de onvoorspelbare afwisseling van het bekende programma is niet meer weg te denken op de Nederlandse televisie en een inspiratiebron voor vele mediamakers.”

In de categorie website was de winnaar Nijntje (Mercis). De jury:

“Ooit begonnen als prentenboekje van Dick Bruna heeft Nijntje, het kleine lieve konijntje de wereld en de media veroverd. Ook de multimediale Nijntje is een publieksfavoriet gebleven.”

In de categorie App won Jop gaat slapen (Heppi). De jury zei hierover onder meer:

“Met dit spel kunnen peuters en kleuters zich goed identificeren, naar bed gaan is een dagelijks terugkerende activiteit met vaste rituelen. Opruimen, uitkleden, in bad gaan, tandenpoetsen, knuffel zoeken, boekje lezen…”

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Leuke nieuwe buren

De echte fans van Jane Fallon zeggen dat het een totaal ander boek is dat …

Share
Share