De magische mist – deel 4 van Disney The Never Girls

coverAls Kate, Mia, Gabby en Lainey besluiten om terug naar Nooitgedachtland te gaan, hangt er ineens een vreemde mist in de Elfenvallei. De mist blijkt afkomstig te zijn van mysterieuze mistpaarden. De Elfenkoningin commandeert iedereen om binnen te blijven, maar Kate besluit toch om op onderzoek uit te gaan. Ze rijdt een klein rondje op de rug van een mistpaard, maar als ze naar de kudde terug wil, zijn de andere paarden verdwenen. Terwijl Kate op zoek gaat naar de mistpaarden, gaan haar vriendinnen op hun beurt weer op zoek naar haar. En dat is bepaald niet zonder gevaren…

Recensie
De magische mist is het vierde deel van The Never Girls. Mijn jongste dochter van 9 heeft ook het derde deel Een wens naar huis gelezen. Dit vierde deel heeft dezelfde hoofdpersonen en speelt zich in dezelfde magische wereld met elfjes af.

IMG_3623
De magische mist is een sprookjesachtig verhaal over meisjes die in een andere wereld op bezoek zijn, gewoon omdat ze het daar zo leuk en interessant vinden. Ze voelen zich ook welkom bij de elfjes En omdat de tijd in Nooitgedachtland anders verloopt dan bij ons, mist ook niemand de vier meisjes als ze in hun sprookjeswereld zijn. Zo kan het geheim bewaard blijven.

IMG_3626
De magische mist heb ik voorgelezen aan mijn dochter, voor het slapen gaan. Het andere deel hebben we los van elkaar gelezen. Zelf vond ik dit een iets spannender verhaal. Vooral de spreuk ‘Mist in de morgen, elfjes in de zorgen’ geeft het een wat onheilspellend tintje. In mijn ogen dan, ik geloof niet dat mijn dochter er veel last van had. Uiteindelijk weet je ook wel dat alles goed komt in dit soort verhalen natuurlijk!

IMG_3630
De elfjeswereld is een heel veilige en prettige wereld, maar Neverland kent natuurlijk ook een duistere zijde. Peter Pan woont er natuurlijk ook, net zoals de piraten. Stiekem mis ik een beetje dat spannende randje en ik vraag me af of en wanneer de elfjes en de meisjes in aanraking komen met Kapitein Haak. Mij lijkt dat een leuke dimensie aan de verhalen geven, het zou het iets minder zoet maken, maar ja … misschien wordt het dan ook wel wat te eng voor de doelgroep.

IMG_3629
The Never Girls is een leuke serie voor (vooral) meisjes in de middenbouw van de basisschool. Zelf lezen kan prima, maar het zijn ook leuke verhalen om voor te lezen. De verhalen zijn goed los van elkaar te lezen, dat wij de eerste twee delen niet kennen, is geen probleem.

IMG_3625

De illustraties in De magische mist zijn sprookjesachtig en lief en passen goed bij het verhaal. Er is veel zorg en aandacht besteed aan de vormgeving van deze serie boeken met goede illustraties, stevig glanzend papier en mooie omslagen.IMG_3622

De Magische mist – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comVierde deel van de serie van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, Holkema en Van Warendorg
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor de recensies van de andere delen van The Never Girls >>>>

In een flits – Kiki Thorpe
Eerste deel van Disney: The Never Girls
Hardcover, 127 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorp
Bestel dit boek hier >>>>

De geheime doorgang – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comTweede deel van de Disney serie The Never Girls
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Een wens naar huis – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comDerde deel van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

De Magische mist – Kiki Thorpe
Bekijk op bol.comVierde deel van de serie van de Disney serie The NeverGirls
Hardcover, 128 pagina’s, Holkema en Van Warendorg
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor alle recensies van The Never Girls >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …