Kinderen en onweer

De laatste paar weken hebben we al een paar keer zwaar onweer gehad. Veel volwassenen vinden onweer al eng, laat staan (kleine) kinderen. Kinderen zijn vaak bang voor de flitsen, maar vooral ook voor de harde onweersklappen. Kunnen we tegen de flitsen nog de gordijnen dicht doen, waardoor ze de flitsen niet meer zien. Zo kun je tegen de harde onweersklappen weinig doen.

Het enige wat je kunt doen is je kind troosten en proberen uit te leggen wat onweer is. Willem Wever heeft diverse keren aandacht besteedt aan onweer. Zo kun je onderwerpen als “Komt bliksem uit de grond of uit de lucht?”, “Slaat de bliksem altijd ergens in?” en “Waarom is er alleen onweer als het regent?” op internet terug zien. Wellicht dat kinderen hierdoor meer begrip krijgen voor het onweer en ze het een plaatsje kunnen geven. Door het onweer te begrijpen, kan het zijn dat kinderen minder bang voor het onweer worden.

Maar je kunt ook proefjes doen om onweer en flitsen na te bootsen. Kinderen vinden deze proefjes vaak erg leuk om te doen, en zo leren ze spelenderwijs wat onweer is.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share