Waar blijft de herfst? [recensie]

screenshot-2016-11-15-at-19-58-04Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Maar Konijn wil zijn vriend niet missen. Kan hij de blaadjes en de herfst niet gewoon verstoppen?

Recensie
Waar blijft de herfst? We hebben ons dat een tijdje af kunnen vragen, met de mooie, zachte nazomer die we hadden. Maar ook in Nederland is het nu volop herfst en is het gezellig om binnen met je kind(eren) een prentenboek te lezen over dat thema. Sanne Miltenburg heeft een prachtig boek gemaakt met als titel Waar blijft de herfst?

waar-blijft-de-herfst-sanne-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Ik had al eerder een boek van haar gerecenseerd (De Papawinkel) en begin fan van haar te worden. Haar tekeningen zijn erg mooi en dit boek is weer totaal anders dan het vorige, waarvan je hieronder de link naar de recensie ziet:

De Papawinkel

In het boek Waar blijft de herfst? valt vooral het consequent gebruik van herfstkleuren op. Het maakt dit echt een sfeervol prentenboek.

waar-blijft-de-herfst-sanne-miltenburg-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Het verhaal is lief en nodigt uit om er samen met je kind verder over te praten. Egel gaat namelijk in de herfst aan zijn winterslaap beginnen. Dat doen egels, dus ook de beste vriend van Konijn. Maar Konijn ziet dat niet zo zitten, want dan moet hij zijn vriend wel heel lang missen!

waar-blijft-de-herfst-sanne-miltenburg-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Hij verzint een oplossing: zorgen dat de herfst niet begint! Hij verstopt alle rode blaadjes, of gaat ze verven. En egel wordt steeds vermoeider….

waar-blijft-de-herfst-sanne-miltenburg-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Uiteindelijk lukt het Konijn niet om de herfst tegen te houden en uiteraard kan de winterslaap van Egel ook niet tegengehouden worden, maar Sanne heeft een prima “happy end” weten te maken, zodat je dit boek met een glimlach weglegt om het daarna nog heel vaak voor te lezen!

Waar blijft de herfst? – Sanne Miltenburg
Hardcover, 26 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De Familie Snuffel: deel 1 uit de serie Theekop Huisje [recensie]

Soms komen er boeken voorbij waar je meteen verliefd op wordt… De familie Snuffel is …