De Snurkey MP3 knuffel

Ik vlieg. Ik vlieg voor mijn werk. Ik ben stewardess en ja dat houdt in dat ik geregeld een aantal dagen van huis ben en manlief alleen achterlaat met twee bloedjes van kinderen. Ik vlieg dus. De hele wereld over. Europa en intercontinentaal. Vliegen is geweldig en hoewel dat soms lastig uit te leggen is aan derden, maakt het mij een hele leuke moeder.

Uiteraard zijn er als moeder ook minder leuke dingen die dit werk met zich meebrengt. Een daarvan is dat ik mijn kindjes moet missen en omgekeerd. Met name de oudste van 3,5 jaar oud  begint het nu te begrijpen dat ik echt weg ben. En als ik weg ben, kan ze me vreselijk missen. Wanneer ik ‘en route’ ben, kan ik dus niet even naar huis om een knuffel te geven of te troosten. En zo kan ik ook niet iedere avond zelf mijn meiden naar bed brengen en een verhaaltje voorlezen. Dat is een feit. En niet alleen voor mij. Met mij zijn er vele ouders die niet altijd in staat zijn om er te zijn wanneer een kind hun graag zou willen zien, horen of knuffelen.

En ineens is daar Snurkey! Snurkey is een knuffel, een aap met een mp3-functie die zelf opgenomen liedjes en verhaaltjes kan afspelen. Snurkey is uniek omdat een kind met deze knuffel de stem van zijn mama, papa en andere vertrouwde personen kan horen wanneer het maar wil.

Snurkey kan door iedereen gebruikt worden om eigen liedjes in te zingen of verhaaltjes in te spreken, van ouders tot grootouders en andere naasten en is verkrijgbaar voor €49,95.

Ik vind hem leuk! Snurkey is een lekkere zachte knuffel welke je ook nog eens kunt inspreken en inzingen met je eigen stem. Ideaal voor als ik van huis ben. Snel neem ik Snurkey uit de verpakking en volg de handleiding via de website. Het is kinderlijk eenvoudig om Snurkey in te stellen en gebruiksklaar te maken. In de rug van Snurkey zit een USB stick verborgen welke je kunt koppelen aan je eigen computer. Nadat je een account hebt aangemaakt op de website, kun je via deze site aan de slag. Je computer zal de aap zien als een externe harde schijf en op die manier kun je de liedjes en verhaaltjes die je met behulp van de website inspreek of zingt gemakkelijk kopiëren en opslaan op de Snurkey. Nou moet ik zeggen dat ik best handig ben met computers. Misschien is het voor iemand die nooit met een computer werkt iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig zit er een hele duidelijke handleiding bij en is er vast wel iemand in de buurt die even kan helpen. Als je eenmaal het trucje kent, kun je het daarna zonder meer alleen af.

Ik kan bijna niet wachten totdat ik deze kanjer aan mijn kleine meid kan geven. Zodra ik mijn koffer heb gepakt voor een weekendje werken, geef ik de knuffel aan haar. Haar eerste reactie is duidelijk: “Waaaaauuuuuw mama, wat een lieve, mooie aap! Is die voor mij????” Wanneer ik haar uitleg hoe hij werkt en dat hij kan zingen en voorlezen met bijvoorbeeld mama haar stem, vallen haar haar ogen bijna uit haar hoofd. Zo schattig!

Uiteraard is Snurkey gemaakt zodat kinderen hem zelf kunnen bedienen en dat is voor mijn driejarige goed te doen. Op de voetjes van Snurkey zitten ieder 3 knoppen. Een aan/uit-knop, + voor geluid harder en – voor geluid zachter. Dat heeft ze snel door. Ook de knopjes op de andere voet heeft ze al door voordat ik ze uit hoef te leggen: Een muzieknoot voor liedjes luisteren, een boek voor verhaaltjes luisteren en sterretjes voor luisteren naar geluidjes. Wellicht is het voor kleinere kindjes iets lastiger, maar er kan eigenlijk ook niks mis of kapot gaan wanneer ze op de knopjes drukken dus al doende zullen ze het dan leren.

Die avond, wanneer ik ergens in de lucht hang ver bij mijn mooie meid vandaan, stapt zij in bed met Snurkey. Papa hoeft geen verhaaltje voor te lezen, want dat doet ‘Mama-aap’ wel. Inmiddels heeft zij Snurkey gedoopt tot Mama-aap. Ze luistert aandachtig en geniet overduidelijk van mijn stem die uit de knuffel komt. Wanneer haar vader nog een laatste kusje komt geven, zegt zij wijs: “altijd als mama vliegen is, zit ze toch in mijn hart papa?” (dit zeg ik haar altijd wanneer ik weg ga) “Dat klopt lieverd.” “Maar papa, ik heb mama liever in een knuffel, dat is zo veel gezelliger!!”. Missie geslaagd lijkt mij zo…

TIP: Snurkey is natuurlijk ook heel handig als je kind zelf uit logeren gaat.

Bestel hier dit product>>

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share