Duplo Creative Sorter

Jippie! De pakketbezorger bezorgt ons pakketje van TrotseMoeders.nl vol met producten om te testen. Samen met mijn zoon openen we de doos en roept hij enthousiast “boom kakkakk eentje”. Me afvragende wat hij in de doos zou zien neem ik ook een kijkje. Mijn kleine man is het er niet helemaal mee een en pakt de doos Duplo en loopt ermee weg. Duplo! Nu weet mama het ook, maar hij komt snel terug gelopen om het touwtje van de verpakking eraf te halen. Druk roept hij “OPIN OPIN”en hij gaat aan de slag, ondertussen ga ik aan de slag om het bijgevoegde schrijven te lezen.

We mogen dus de Duplo Creative Sorter van Lego recenseren. In het begeleidende schrijven staat dat de Creative Sorter kinderen niet alleen worden uitgedaagd om te sorteren d.m.v. de bijbehorende blauwe, gele en rode sorteerplaten, maar dat deze je kind ook helpen om te puzzelen en dieren te bouwen met de juiste vormen. Het speelgoed helpt kinderen spelenderwijs te leren en ontwikkelt de fijne motorische vaardigheden, kleur- en vormherkenning, creativiteit en fantasie.

Van een afstandje zie ik dat de doos drie sorteerplaten bevat maar mijn zoon van 18 maanden krijgt ze er niet af en roep mijn hulp. De platen klikken inderdaad strak op de doos vast; hij kan ze niet alleen los klikken. Als ik de blokjes uit de doos haal en een plaat op de Duplo doos doe, wil hij alle blokjes terug duwen in de doos. Door de gaatjes van de sorteerplaat. Hierbij maakt hij geen onderscheid tussen de kleuren en als ze er niet linksom in passen, dan maar rechtsom. Op de doos staat dat deze Duplo set al te gebruiken is door kinderen vanaf 1,5 jaar, maar mijn zoon doet niet met deze doos waar hij voor bedoeld is. Later blijkt anders, hij herkent de dieren op de sorteerplaten en samen gaan we ze in elkaar zetten. Als je de vormen van de platen op elkaar legt, zoals ze ook op de platen staat, dan krijg je de dieren die op de afbeeldingen staan.

Vrolijk loopt hij door het huis met zijn “Eentje kakkkak Fant Ert Boom”. De dieren lijkt hij te herkennen, alleen maakt hij van de giraf een hert. Het zij hem vergeven, hihihi! Als ik de sorteerplaat geel erop klik en we samen de giraf (a.k.a. hert) uit elkaar halen, ziet hij hoe de blokjes erin passen. Met de rode eend doen we hetzelfde. Hij lijkt het snel op te pakken en als we de rode plaat verwisselen met de blauwe voor de olifant, probeert hij het geheel zelfstandig. Als het aan hem ligt, doet hij alle platen op elkaar en wil dan de blokjes erdoor gooien. Echter passen ze er dan niet meer door heen. Hij krijgt de platen er dan zelf niet meer vanaf en dat lijkt hem te frustreren.

Al met al een mooi product om kinderen kleuren en dieren te leren en de basis van het bouwen met Lego stenen. De platen geven zelfs de kleuren aan om kleur Duplo het gaat. Aan de bovenkant staan de afbeeldingen die de kinderen kunnen maken door de blokken te plaatsen zoals op de sorteerplaten staat. De platen sluiten de doos mooi af dus makkelijk om mee te nemen. Persoonlijk denk ik wel dat Duplo Creatieve Sorteerder meer geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze kinderen hebben dan meer inzicht in kleuren, vormen en kunnen ze de platen beter zelf los halen.

Bestel dit product hier>>

Share

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share