Oud, maar goud! [recensie]

Je hoeft me niet aan mijn leeftijd
te herinneren. Ik heb een blaas
die dat voor me doet.
STEPHEN FRY

Misschien wordt je haar wat dunner en worden je gewrichten wat minder soepel, maar dat hoeft niet te betekenen dat je bent vergeten hoe je plezier kunt beleven! Deze collectie van geestige citaten en vrolijke grappen helpt je om je grijze haren en ouderdomskwaaltjes even te vergeten. Lach je krom met deze ode aan het lange leven, en word vrolijk ouder met een glimlach!

Recensie
Heerlijk, dit soort boeken. Humor, verrassend, mooi vormgegeven, leuk thema… Kortom: een ideaal cadeau voor iemand waarvan jij vindt dat hij of zij “Oud, maar Goud!” is.

Zeker in deze tijd is “oud” een rekbaar begrip. Waar je vroeger ‘bejaard’ was wanneer je met pensioen ging, gaan nu mensen van 70+ nog kamperen, fietsen en verre reizen maken. En juist wanneer iemand nog volop in het leven staat, is het leuk om dit boek te lezen. Er staan citaten van bekende mensen in, maar ook moppen en andere grappige teksten.

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken zoals “geen haar op mijn hoofd” en “de rustige oude dag” en ieder hoofdstuk is gevuld met een vrolijke variantie aan teksten. Hierdoor leent het boek zich prima om regelmatig opgepakt te worden. Leuk is ook om kleinkinderen er uit te laten voorlezen wanneer opa / oma op bezoek zijn 😉

Wanneer je zelf nog om dit boek kunt lachen, weet je in ieder geval dat je tot de categorie “Goud” behoort en dat “Oud” alleen jou onvoldoende omschrijft!

Oud, maar goud! – Tom Hay
De grappigste moppen en citaten over ouder worden.
Hardcover, 192 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Gouden of zilveren sieraden: voor welke kleur ga jij?

Sieraden zorgen altijd voor een mooie twist, hoe oud of jong je ook bent. Bij …

Share
Share