Livestream [recensie]

‘Hey. Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug.
In New York. Met Kris.
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.
Ik ging haar zoeken.’

 

Recensie
Wat heeft Buddy Tegenbosch met Livestream een boeiend en wervelend verhaal geschreven! Het boek leest lekker en vlot en trekt je direct in het eerste hoofdstuk al in het verhaal.

Livestream is bijna een bizar verhaal, maar alle elementen in het verhaal zijn geloofwaardig. De gokscene, op internet en in real life, het basejumpen, ontvoeringen, drag queens … Het is de combinatie van alles wat het voor je gevoel bizar maakt, maar wat is tegenwoordig nog bizar?

 

In Livestream maakt hoofdpersoon Rick de meest bijzondere 33 uur van zijn leven mee als hij voor het eerst van zijn leven alleen naar New York gaat. Hij heeft er een achterneef wonen, zijn moeder is half-Amerikaans. In de metro vanaf het vliegveld naar downtown Manhattan ontmoet hij Kris. En Kris is een bijzonder meisje, stoer, dapper en onverschrokken. En intelligent, want wat zij heeft bedacht en wat leidt tot het avontuur van Kris, dat is echt bijna hogere wiskunde. Dankzij de plattegronden van Manhattan voor- en achterin het boek, kan je goed volgen waar Ricks avontuur hem allemaal heen leidt.

 

Ik ga verder niets vertellen over de inhoud van het boek. Dat haalt alleen maar de verrassing weg voor iedereen die het wil gaan lezen.
Hoop ik dat mijn vijftienjarige dochter over een jaartje een dergelijk avontuur meemaakt? Hartgrondig nee, ik zou geen oog meer dicht doen. Maar ik hoop wel dat wij haar hebben geleerd om onder alle, en ook bizarre, omstandigheden te blijven nadenken en verstandige keuzes te maken.

Was ik eerder al verrast en positief over de eerdere boeken van Buddy Tegenbosch, ‘Pokerface’ en ‘Oog om oog’, ik ben bijzonder enthousiast over Livestream. Hij schrijft zo lekker … Het boek is echt spannend, heeft vaart, is vol humor en boeiend van de eerste tot de laatste bladzijde.

 

De hoofdstukken hebben een overzichtelijke lengte en het boek is opgedeeld in vier delen, die overigens naadloos in elkaar over gaan. Hier vind je een inkijkexemplaar.
Kijk ook gelijk ook even op de mooi verzorgde site van Buddy Tegenbosch.

Livestream – Buddy Tegenbosch
Young adult, paperback, 192 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel ‘Livestream’ hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …