Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek

Dit vrolijke en soms vertederende woordenboek bevat de eerste 1000 woorden die kinderen moeten kennen voordat ze naar de basisschool (in België: de kleuterschool) gaan. De betekenis van de woorden wordt uitgelegd in tekeningen en versjes. De versjes op rijm nodigen uit tot nazeggen en helpen bij het onthouden van de woordbetekenissen.

– 1000 woorden geselecteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek naar kindertaal
– Bij ieder trefwoord een versje op rijm en een vrolijke tekening in kleur
– Tips voor gebruik thuis, op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en op school
– Achterin: een themalijst met de trefwoorden op onderwerp

Recensie
Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek staat boordevol met leuke, kleine versjes en plaatjes die erbij horen. Juist deze leuke versjes met mooie tekeningen erbij, maken dit woordenboek erg leuk en interresant voor kleine kinderen. Zo leren ze spelenderwijs de betekenis van 1000 woorden. De illustraties spreken voor zich; in één oogopslag is te zien om welk woord het gaat.

Mijn dochter van 2 jaar vindt Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek erg leuk. Dat de versjes daadwerkelijk uitnodigen om na te zeggen, blijkt wel als ik mijn dochter ga voorlezen. Ze wijst de tekeningen aan, en herhaalt bijna elk versje wat ik voorlees.

In het boek zit een bladwijzer bijgesloten. Hierop staan 5 gouden tips om dit boek goed te gebruiken. Eén van de gouden tips is “Kies zes versjes per keer uit”. Dit zal er wel om gaan, dat kinderen de woordjes dan beter onthouden. Maar zelf vind ik zes versjes wel erg weinig. Vooral omdat het kleine versjes zijn. Zelf lees ik dus een paar bladzijdes per keer. Het gaat immers niet alleen om woordjes leren, maar ook om het leesplezier wat je samen hebt. Daarbij komt dat mijn dochtertje dit boek het liefste in één keer “uitleest”, omdat er zoveel leuke plaatjes in staan.

Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek is een leuk en leerzaam boek. Mede de leuke versjes en mooie, duidelijke tekeningen, maken dit boek erg aantrekkelijk voor kleine kinderen. Jonge kinderen houden hun aandacht er zeker bij, tijdens het voorlezen in dit boek. Mijn eerste Van Dale is een boek wat eigenlijk iedere ouder met jonge kinderen in huis hoort te hebben. Kinderen leren er ontzettend veel van én het is erg leuk om dit boek samen te lezen.

Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek – Liesbeth Schlichting, Betty Sluyzer & Marja Verburg
Woordenboek voor peuter, hardcover, 114 pagina’s, Van Dale
Bestel dit boek hier via BOL.COM>>

lees ook:
Frans leren vanaf 4 jaar
Kleuterwoordenboek
Babypraat

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share