Vrolijk – Mies van Hout

Screenshot 2015-01-26 at 21.00.25Vrolijk voert grote en kleine kijkers mee van benieuwd naar boos en van verdrietig naar verliefd. Wie door het boek bladert, duikt in de diepzeewereld waar flonkerende vissen sprankelend opdoemen uit de duisternis.

Recensie
Dit prachtige prentenboekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Negen verschillende emoties worden in woord weergegeven, waarbij de kleuren en de manier waarop de letters gemaakt zijn al passend zijn bij de emotie. Daarnaast (letterlijk, want op de andere pagina) zie je een vis. Een vis die zodanig is afgebeeld dat ook hier de emotie direct duidelijk is.

Screenshot 2015-01-26 at 16.14.35

Natuurlijk is het prachtig om dit boekje te gebruiken om je dreumes, peuter of kleuter emoties te leren herkennen en benoemen. Maar eerlijk gezegd vind ik het, met oudere kinderen (tussen 8 en 11 jaar) ook een schitterend boekje om te hebben. Mijn dochter van 8 jaar is het met me eens en heeft al meerdere malen het boekje, samen met haar lievelingsknuffel bekeken.

Screenshot 2015-01-26 at 16.14.52

Ze kan al lezen, maar ik zie dat ze vooral geniet van de platen en wat ze uitstralen. Ze herkent ook dat de letters dezelfde emotie uitbeelden, ik hoor haar dat aan “babybeer” uitleggen. Het is gewoon een schitterend boekje, mooi om te hebben, om te krijgen en om cadeau te doen.

Vrolijk – Mies van Hout
Bekijk op bol.comKartonboekje, 18 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …

Share
Share