Super Zand

Screenshot 2014-12-02 at 13.56.53Dit boek staat boordevol creatieve ideeën om zelf te maken van Superzand of van kinetisch zand, van zandkasteel tot dinosaurussen. Met 17 projecten en ideeën voor Superzand. In no-time leer je de vele eigenschappen en mogelijkheden van Super Zand kennen!

Recensie

Een tijdje geleden heb ik samen met mijn kinderen een grote doos Super Sand van Goliath binnen gekregen ter recensie (klik <hier> om deze recensie te lezen). Een andere doos Super Sand heeft zelfs de titel Speelgoed van het Jaar 2014 gewonnen in de leeftijdscategorie 4 en 5 jaar (klik hier). Dit speelzand is dan ook (terecht) razend populair. Screenshot 2014-12-02 at 13.27.37Maar omdat het andere eigenschappen heeft dan ‘gewoon zandbakzand’ is het ook leuk om te kijken naar andere spelmogelijkheden.

Het boek: “Super Zand” kan je kind helpen om nog meer plezier uit spelen met kinetisch zand te halen. Het staat vol met leuke ideeën, van taarten bakken (maar dan even wat anders dan alleen een vormpje omdraaien, zoals ik eindeloos met de kinderen in de zandbak heb gedaan!) tot het maken van een Eskimodorp en van een wijze uil tot een racebaan, er zijn erg veel leuke voorbeelden waar ieder kind wel dingen zal vinden die hem/haar aanspreken.

Screenshot 2014-12-02 at 13.41.43De voorbeelden worden stap voor stap uitgelegd. Gelukkig niet alleen in tekst, maar ook met duidelijke afbeeldingen.

Ik vind de foto’s echt geweldig. Ze nodigen uit om direct te beginnen, vooral omdat ze er reëel uitzien. Hiermee bedoel ik dat de resultaten zoals afgebeeld op de foto’s er uit zien als iets wat ik (of wat een kind) ook kan.

Screenshot 2014-12-02 at 13.28.10Bij veel knutselboeken staan vaak zulke professionele knutselwerken afgebeeld dat de moed me al in de schoenen zinkt voordat ik begin. Dit boek lijkt (en blijkt!) prima haalbaar en de ideeën zijn zo divers dat ze ook weer inspireren tot andere creatieve ideeën.

Voorin het boek staan naast algemene informatie ook allerlei tips. Vooral de eenvoudige manier van het maken van patronen in het zand spreekt mijn dochter van 8 aan, terwijl haar tweelingbroer juist ging experimenteren met verschillende soorten ‘bakstenen’. Juist dit uitnodigen te experimenteren maakt dat ze het materiaal beter leren kennen en dat ze daardoor ook zelf op nieuwe ideeën komen. Dit boek voegt dus echt een heleboel toe aan het spelplezier met Super Zand (Super Sand / Kinetisch Zand).

Super Zand – Gail Kolmar & Colleen Dorsey
Bekijk op bol.comPaperback, 52 pagina’s, Uitgeverij Tirion Creatief
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-12-02 at 13.27.53

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Trap er niet in! [review]

Een spel waarbij je nèt niet, of juist wel in ‘drollen’ trapt…. succes verzekerd! Trap …

Share
Share