Lynn [recensie]

Lynn is een meisje uit groep 8. Ze lijkt heel stoer en grappig, maar één opmerking van een meester of juf en Lynn is van slag … Lynn heet eigenlijk Linda, maar dat is zo’n saaie naam, Lynn klinkt veel stoerder.

Lynn gaat over een meisje in de leeftijd van mijn oudste dochter van elf. Die gaat na de zomervakantie ook naar groep 8. In groep 8 zitten allemaal beginnende pubers, die heel druk zijn met nadenken over de middelbare school waar ze straks heen gaan. Die zoeken naar hun eigen identiteit: wie ben je nu eigenlijk, wat wil je, wat vind je, wat doe je? Maak je je eigen keuzes of laat je je door andere beïnvloeden. Allemaal dingen waar wij de laatste maanden ook in de praktijk mee geconfronteerd worden: ‘ik vind dat mooie schoenen, maar zij vindt ze stom, zal ik ze dan wel kiezen?’ En wij maar proberen uit te leggen dat het juist heel stoer is om je eigen keuzes te maken.

Met andere woorden, voor mij als ouder van een (pre-)puber was Lynn een herkenbaar boek. Dat maakt het boek natuurlijk niet direct aantrekkelijk voor de betreffende (pre-)puber, maar die is het toch maar gaan lezen. En was daarna het volkomen met mij eens, wat een leuk en grappig boek is LynnLynn leest lekker vlot weg en is denk ik heel leuk om te lezen voor meisjes in groep 7 en 8. De foto op de cover vind ik ook mooi gekozen, een meisje dat nonchalant over een, wat is het eigenlijk?, een raamkozijn hangt. Perfect voor deze leeftijdsgroep.

Lynn is geschreven door Anke Kranendonk, die dit jaar twintig jaar schrijver is. Haar eerste boek heeft ze herschreven en is onlangs verschenen onder de titel Voetballen in de hemel (dit boek heb ik ook gelezen en ik denk dat ik onze dochters vaker boeken van deze auteur moet laten lezen, zeer de moeite waard).

Lynn – Anke van Kranendonk
jeugdboek, gebonden, 167 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share