De wolkenprinses vindt een gouden randje

De wolkenprinses zoekt in haar wolkenverzameling bijzondere wolken uit voor haar zussen: kleine pufwolkjes voor de zonneprinses en grote woeste golvenwolken voor de zeeprinses. Maar een goede wolk vinden voor de bloemenprinses is erg moeilijk, zij vindt bijna niets mooi.

Recensie
Een boek over prinsessen dat door alle kleine meisjes mooi gevonden zal worden. Een boek met bijzondere illustraties en zoveel details dat het even duurt voor je uitgekeken bent. De afwerking is ook bijzonder, een gouden lintje om het boek mee dicht te strikken, dat maakt het nog geheimzinnig ook.

Het verhaal is ook zeer de moeite waard. Je steekt er iets van op: er zijn heel veel verschillende soorten wolken! En omdat iedereen verschillend is, houdt ook de zonneprinses van ander soort wolken dan bijvoorbeeld de bloemenprinses. De bloemenprinses is niet snel tevreden en lijkt ook niet zo blij te zijn met de wolk die de wolkenprinses voor haar uitkies.

Het blijft echter niet bij het boek, De wolkenprinses vindt een gouden randje gaat op internet door. Op deze site is meer informatie te vinden, kan je leuke spelletjes doen en zijn versierplaten om uit te printen en mooi te maken. En er zijn meer delen verschenen, om langer te genieten van de prinsessen.

De wolkenprinses vindt een gouden randje – Marlies Visser
prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Lees ook
Hoe word ik een ballerina
De poep- en piesprinses
Prinses Dommelijntje

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …