Dat gaat niet Woezel

Op een tak is een nest.
Het nest van Piet.
Dag Piet! zegt Woezel.
Piep piep, doet Piet.

Je kunt nu ook zelf de avonturen van Woezel en Pip lezen in Dat gaat niet, Woezel, Een heel groot feest en In het hol van de mol. De boeken worden steeds iets moeilijker. Probeer het maar!

Recensie
Mijn dochter is gek op de hondjes Woezel en Pip. Ze geniet volop als ik een verhaal voorlees van deze twee vrienden. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er is iets wat nog veel leuker is dan luisteren naar een verhaaltje van Woezel en Pip. Zelf een boekje lezen over deze lieve hondjes! Dat gaat niet Woezel is een leuk leesboekje op het AVI–Start niveau. Het verhaal bevat alleen éénlettergreep woorden – op één uitzondering na – de naam Woezel. Je kind kan dit boekje dus al na enkele weken leesonderwijs lezen.

Het is een mooi handzaam boekje met kleurrijke prenten en prettig leesbare letters in een groot formaat. Elke pagina is voorzien van een aantal regels en een mooie tekening; een prentenboekje om zelf te lezen.

Het verhaal is qua opzet vergelijkbaar met de voorleesboeken of de uitzendingen op televisie. Grappig, speels en herkenbaar. Woezel en Pip liggen allebei in hun mand omdat het tijd is om te gaan slapen. Maar Woezel heeft eigenlijk nog helemaal geen zin om te slapen. Hij ligt niet zo lekker in zijn mandje, dus besluit hij bij Pip te gaan liggen. Maar niet veel later gaat hij naar Buurpoes (in dit boekje voor het leesgemak gewoon poes genoemd). Woezel neemt je mee langs allemaal verschillende slaapplaatsen om zo het beste slaapplekje te vinden. Waar zal hij uiteindelijk in slaap vallen?

Voor beginnende lezertjes is er een complete serie Woezel en Pip leesboekjes, die steeds wat moeilijker worden. Het boekje is gebaseerd op het AVI leessysteem en sluit dus aan op het leesonderwijs op de basisscholen.

Dat gaat niet Woezel – Guusje Nederhorst
Leren lezen, hardcover, 32 pagina’s, Moon Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share