Blokje om, van Judith Vanistendael, uitgebracht door Querido Kinderboeken

Blokje om

Blokje omBlokje om: een feestelijk avontuur van kleuren en vormen

Blokje om begint en eindigt met een simpel vierkant en laat zich daartussen lezen (en bekijken) als een verrassende wandeling in stop-motion. Een rups valt uiteen in blokjes, waar een aapje over struikelt. Een oranje bol wordt een vogeltje, dat een kopvoeter wordt met een hoed die wegwaait. Kloeke geometrische vormen in felle kleuren verschuiven, rollen en transformeren vrolijk tot dieren en dingen en weer terug naar vormen. Zo fantasievol en inventief dat een geel vierkant vanaf nu nooit meer gewoon een vierkant is!

  • woordloos prentenboek
  • primaire vormen en kleuren
  • schitterend vormgegeven door Dooreman

Recensie
Hoewel ik -toen de kinderen klein waren- graag boeken in huis had zonder tekst, gewoon om zelf verhalen met mijn kind te kunnen maken, wist ik in eerste instantie niet goed wat ik met Blokje om aan moest.

Blokje om, van Judith Vanistendael, uitgebracht door Querido Kinderboeken

De tekeningen gaan dan wel in elkaar over, maar vormen geen logisch verhaal. Er duikt een dolfijn weg en de kleuren die er dan te zien zijn, zien we op een volgende pagina terug in een rups?

Het boek is wel erg mooi om te bekijken, mooie vormen en kleuren, herkenbare tekeningen die ontstaan uit gewone cirkels en vierkantjes. En wat blijkt: kinderen hebben er meer plezier van dan ik had ingeschat. Hen maakt het niet uit of er een ‘logisch verhaal’ in zit, ze vinden het uitermate spannend om de vormen te volgen en te zien wat er daarna komt!

Blokje om, van Judith Vanistendael, uitgebracht door Querido Kinderboeken

En na een paar keer zijn de kinderen die ik op bezoek had (4 en 6 jaar) het boekje nog steeds niet beu. Kennelijk hebben ze meer fantasie dan ik! Kortom: voor kinderen vanaf een jaar of 2 is dit een prima boek om samen te bekijken. Je kunt er zelf nog wat van leren, namelijk: meer met een ‘open mind’ kijken!

Bekijk op bol.comBlokje om – Judith Vanistendael
Hardcover, 80 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Siens hemel [recensie]

Er stonden zwarte wolken aan de hemel toen Sien vertrok. De lucht rommelde. De regen …

Share
Share