LANG & GELUKKIG wint MovieSquad Junior Award

Lang en gelukkigDe film LANG & GELUKKIG heeft de MovieSquad Junior Award NFF 2010 gewonnen. Dat werd woensdagochtend 29 september bekendgemaakt tijdens de Kidsbios voorstelling van LANG & GELUKKIG door MovieSquad Junior, de kinderjury van het NFF. Aan het einde van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival overhandigde de kinderjury de Award aan Don Duyns, de scenarioschrijver van de film. De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 10 jaar.

Uit het juryrapport
“De film is een chaotisch sprookje. Wij vinden het vooral leuk om te zien hoe de sprookjes anders aflopen dan normaal en dat de sfeer heel nep is. Zo zijn de decors nep, maar daardoor ook extra leuk. Grappig vinden we ook dat bijna alle vrouwen door mannen worden gespeeld, wat het soms ook wel verwarrend maakt. Maar zij worden wel goed en leuk gespeeld. De liedjes in de film passen ook goed bij het verhaal. We vinden de film dus heel bijzonder en anders dan normaal.”

[youtube rJf5qyMY4C0]

Het verhaal
In de film worden drie bekende sprookjesverhalen op een eigenzinnige, humoristische manier verteld. De muizige Assepoester, de wat oudere roodkapje en Prins Roderick kampen allemaal met onzekerheden, verlangens en familieproblemen. Assepoester moet verplicht in één huis wonen met haar nieuwe stiefmoeder Irma Zonderboezem en haar drakerige dochters Paris en Hilton en droomt heimelijk over die ene grote liefde. Roodkapje is erg onzeker en valt uiteindelijk hopeloos voor de charmes van een hongerige wolf. En de moeder van Prins Roderick vindt het hoog tijd worden dat hij aan de vrouw gaat, terwijl hij zelf veel liever tijd verdrijft met zijn trouwe lakei Willy.

LANG & GELUKKIG verschijnt 14 oktober in de bioscoop en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Kijk ook op www.langengelukkigdefilm.nl

Lees ook:
Foeksia de miniheks
VERSCHRIKKELIJKE IKKE
Megamind, de nieuwste film van Dreamworks

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share