Kinderboek ‘De rode wolf’ van Simone van der Vlucht

In deze historische roman neemt Simone van der Vlugt je mee naar een andere wereld. Een wereld van riten en gebruiken en van oorlog en strijd in de Romeinse tijd. Het verhaal wordt heel beeldend verteld waardoor je vanaf het eerste moment ook echt begeeft in het Hercynische woud; je ruikt en proeft het moeras bijna! Het boek heeft een sterke verhaallijn waardoor het moeilijk is om het boek naast je neer te leggen. Je wilt het eigenlijk in één keer uitlezen en je mee laten voeren in het leven van Rufus. De moeite waard om te lezen, zeker wanneer je de tijd hebt om lekker weg te dromen. Dus tip voor op vakantie of op een regenachtige dag!

Het verhaal
Het is 55 v. Chr. Het leger van Julius Ceasar, de Rode Wolf, is in het noorden om de Germaanse stammen zo snel mogelijk onder de voet te lopen. Gemakkelijk gaat het niet, ze stuiten op veel verzet. Onder de troepen bevindt zich de verkenner Rufus.Op een dag verdwaalt hij in het woud. Dagenlang zwerft hij door het moerassige bos, tot hij op een Germaanse stam stuit. Hij wordt meteen gevangengenomen. Gelukkig spreekt Rufus Germaans; dit heeft hij geleerd van Ortwin, zijn vroegere slaaf én beste vriend. Dat is dan ook de reden dat het stamhoofd hem in leven laat: hij wil informatie over de Romeinse gevechtstactiek.

Rufus heeft het moeilijk in zijn nieuwe omgeving, hij is tenslotte opgegroeid als rijke Romein. Maar als een meisje met betoverende blauwe ogen zich over hem ontfermt begint hij zich beter te voelen en zelfs langzaam te vergermaniseren. Op een dag staat hij voor de onvermijdelijke beslissing: blijft hij bij de Germanen of kiest hij voor zijn luxe leven in Rome? Verraadt hij zijn eigen volk of zijn nieuwe vrienden?

Simone van der Vlugt debuteerde in 1995 met ‘De amulet’, dat meteen werd getipt door de Nederlandse Kinderjury. Sindsdien heeft ze zich in snel tempo ontwikkeld tot een van de populairste jeugdboekenauteurs van dit moment. Haar historische jeugdromans zijn veelvuldig vertaald en bekroond. Naast historische jeugdromans schreef ze ‘Schuld’ en ‘Vlinders’, twee hedendaagse jeugdromans. Ook bij volwassenen is zij zeer geliefd met literaire thrillers.

De Rode Wolf – Simone van der Vlugt
€ 15,95 – leeftijd 10+
Lemniscaat Uitgeverij
Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …

Share
Share