Outdoor Mandala-Designer van Ravensburger

outdoor mandela designerMandala’s nu ook voor buiten! Wat is er nu leuker dan met mooi weer buiten te tekenen? Met het unieke Mandala-Designer® principe wordt uw kind een echte straatkunstenaar – op de stoep-, de straat of op de binnenplaats kunnen de mooiste mandala’s gemaakt worden. De kindervriendelijke samenstelling van het tekengerei wekt nieuwsgierigheid en creativiteit op. De ontwikkeling van concentratie en fijne motoriek worden spelenderwijs bevorderd. Gewoon de sjabloon neerleggen, de juiste krijtjes kiezen en je kunt beginnen! Begeleid uw kind op een kleurrijke reis in de wereld van de outdoor-mandala’s!

Recensie:
Is deze voor mij? Mijn dochter heeft een grijns van oor tot oor… Of ze deze Outdoor Mandala-Designer wil testen? Domme vraag, natuurlijk wil ze dat! Met een groot enthousiasme gaan we naar buiten en we nemen de verpakking (wat tevens een handige, kartonnen tas is) mee. Het principe van de Mandala-Designer kent ze wel, ze heeft diverse soorten voor op papier in huis. Toch moet ik haar even op weg helpen, want al is het principe hetzelfde, het oogt toch even wat anders dan met een papier voor je neus.
P1010013

We vouwen de Mandala (die in vieren is gevouwen) open en leggen deze op de stoep neer. Vervolgens trek je een cirkel rondom de mandala. Kies een figuur waar je wilt beginnen en zet een streepje bij één van de pijlen. Dit streepje is de markering zodat je weet tot hoever je de mandala moet draaien om verder te gaan met je patroon.

Zodra het sjabloon op de stoep ligt en we het beginstreepje hebben geplaatst, begint ze enthousiast te krijten. Je kiest simpelweg een figuur, zoekt een kleur krijt uit en kleurt het sjabloon van jouw keuze in. Pak het sjabloon nu vast en draai door, zodat het volgende pijltje bij de markering komt te liggen. Kleuren en weer de mandala draaien, totdat je helemaal rond bent geweest.
Als je het slabloon nu weg haalt – kun je  als je dit wilt – ook nog de lege ruimte om de figuurtjes heen inkleuren. Mijn dame vond dat voor deze eerste keer niet nodig, maar ik weet zeker dat ze dat één van de volgende keren nog wel gaat doen.

P1010015Terwijl ze bezig is met kleuren, groeit haar enthousiasme. Voorbijgangers kijken wat er getekend wordt op de stoep. De gekleurde mandala valt op als deze op de straat ligt en wanneer er eenmaal een tekening op de stoeptegels te zien is, weet je zeker dat dit de aandacht trekt. Zelfs zonder de mandala compleet ingekleurd te hebben, kijken mensen naar de creaties die op de tegels staan afgebeeld. Het feit dat anderen haar kunstwerken bekijken, is voor haar en extra aanmoediging om door te gaan! De enige reden dat ze stopte was omdat haar handen wel erg koud begonnen te worden. Tja, dat is wel het nadeel van de herfst en de winter met dit soort activiteiten. Met dikke handschoenen aan pak je nu eenmaal niet zo eenvoudig een krijtje vast. Maar ik voorzie – als straks de lente en de zomer weer aanbreken en boel kleurrijke creaties op de stoep!

Outdoor Mandela Designer van Ravensburger is verkrijgbaar in verschillende thema’s. Wij hebben de Animal-Fun in huis, maar andere onderwerpen zijn: Romantic Garden, Fairy Dreams en Flowers & Butterflies. Elke set bestaat uit een kartonnen tas, één sjabloon (doorsnede 57 cm), een handleiding en een doosje met daarin zes verschillende kleuren krijtjes. De krijtjes kun je vergelijken met de bekende schoolbordkrijtjes. Zoals ervaren mama’s wellicht weten… als kinderen eenmaal beginnen met stoepkrijten, dan is een doos stoepkrijt al zo leeg. Zes van die dunne krijtjes zijn dan ook behoorlijk snel op, zeker als ze de mandala helemaal inkleuren. Mijn advies aan alle papa’s en mama’s: wanneer je één van deze set aanschaft, sla dan ook meteen wat schoolbord krijtjes in. Stoepkrijt kan uiteraard ook, maar voor de kleinere openingen in het sjabloon, werken dunne krijtjes makkelijker.

En zeg nou zelf: wordt de wereld niet een stukje mooier met al deze vrolijke tekeningen op de straat?

P1010016

 

Bestel de Outdoor Mandela Designer hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share