Herfstvakantie is LEGO World!

Bij LEGO World, een aantal jaren geleden
Bij LEGO World, een aantal jaren geleden

De vakantie is begonnen. Althans voor ons, regio Noord (en Midden). Bij ons thuis staat de herfstvakantie sinds een aantal jaren synoniem voor LEGO World. Wij gaan al jaren. Eerst in Zwolle en nu alweer een paar jaar in Utrecht. En we hebben er weer zin in!

Wie is er niet opgegroeid met LEGO? Ooit begonnen van hout en daarna verder ontwikkeld tot plastic stapelbare blokjes. Goed voor de motoriek, creativiteit en fantasie! Het is dus verantwoord en leuk speelgoed. En nog steeds ontzettend populair. Voor jong en stiekem ook nog steeds voor oud.

LEGO gaat mee met z’n tijd. Dat maakt het extra leuk. Zo zijn er inmiddels computergames, films, spellen en is er zelfs ‘meisjes ’ LEGO. Teveel om op te noemen.

Dat is allemaal te bekijken tijdens LEGO WORLD. En nog leuker is het dat je met alles mag spelen. Ieder jaar is het toch weer nèt anders dan het jaar ervoor. Dus blijft het leuk om er naartoe te gaan. Er staan indrukwekkende figuren en bouwwerken opgebouwd uit alleen maar steentjes. Ontelbaar veel.

lego-world-2016-trotse-vaders-trotse-moeders-1

Er is altijd wel een activiteit waar je aan mee kan doen en er zijn volop mogelijkheden om zelf te bouwen. Vorig jaar werd het record om de hoogste toren van LEGO steentjes verbroken tijdens de editie van LEGO World. Er was ook een hele grote glijbaan waar je in een hele grote bak met LEGO steentjes gleed. Wat zal er dit jaar weer voor speciaals zijn?

lego-world-2016-trotse-vaders-trotse-moeders-2

In ieder geval kan mijn dochter niet wachten tot ze de nieuwste LEGO Elves kan bekijken en zien wat ze ermee kan doen. Mijn jongste wil graag alle dozen bekijken van LEGO Chima en mijn oudste is op zijn beurt weer erg geïnteresseerd in LEGO Technic. Kortom voor elk wat wils! Er zijn coole activiteiten, heel veel indrukken en de kinderen kunnen vooral lekker spelen en bouwen! Het is een heel leuk gezinsuitje voor tijdens de herfstvakantie.

LEGO World 2016 is van dinsdag 18 tot maandag 24 oktober dagelijks te bezoeken van 10.0017.00 uur. Entree is €19,50 en kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis mee. De Jaarbeurs in Utrecht is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

lego-world-2016-trotse-vaders-trotse-moeders-3

Share

About Jacqueline Koster - Wamelink

jcawamelink@gmail.com'
Ik ben Jacqueline, 44 jaar en getrouwd met Marc. Wij hebben samen 3 kinderen, 2 jongens van 10 en 8 en 1 dochter van 9. Samen met onze 2 poezen Soes en Saar is het een drukke, veelal gezellige boel. Naast mijn werk fotografeer ik, te pas en te onpas, van alles wat ik tegenkom, bijzonder vindt en vast wil leggen. Ook ben ik geïnteresseerd in koken, kunst en literatuur.

Check Also

De tweeling met het grootste geboortegewicht is…… mijn tweeling! [persoonlijke blog]

Mijn tweeling is inmiddels 12 jaar. Ruim 12 jaar geleden kwamen ze met een keizersnee …

Share
Share