Juffrouw van Zanten en de zeven rovers

Kijk! Zie je die boeven, met hun woeste geweren?
Schieten en stelen, daar houden ze van,
dus straks gaan ze lekker de postkoets beroven.
Tenminste… dat zijn de schurken van plan.

Maar daar in de koets zit juffrouw van Zanten,
en die heeft haar eigen program voor vandaag:
zij wil de rovers manieren gaan leren.
Zal het haar lukken? Dat is nog de vraag!

Recensie
Juffrouw van Zanten is een keurige mevrouw die niet van ongemanierde mensen houdt. De zeven rovers willen de koets van Juffrouw van Zanten beroven, maar daar steekt Juffrouw van Zanten een stokje voor.

‘Aangenaam, heren. Ik ben Juffrouw van Zanten, op- voed – des – kun – di – ge van beroep. Uw kind onbeleefd? Geen  normen? Geen waarden? En veel te brutaal, zoals hier in de groep?

En zo gaat Juffrouw van Zanten de rovers een lesje leren. Al zijn zij hier niet altijd van gediend.

DIT GAAN WIJ NIET TREKKEN! Brulden de schurken. Wij zijn  boeven! Gespuis! En hoe kunnen we dan ooit nog fatsoenlijk een postkoets beroven met die ellendige pakkiesan?’

Juffrouw van Zanten en de zeven rovers doen uiteindelijk mee met een wedstrijd. De jury van de wedstrijd beslist wie er de keurigste kinderen levert en dus een kampioen in opvoeden is. De boeven hebben wel oren naar de jury die bestaat uit deftige dames dus vanaf toen doen zij hun best en hebben ze zeer goede manieren. Maar na afloop van de wedstrijd zijn zij al hun goede manieren vergeten…

Juffrouw van Zanten en de zeven rovers is een erg leuk boek met een spannend en grappig verhaal. Het slot doet ook erg goed en is niet voorspelbaar voor de kinderen.

De tekst is pakkend de rijm in het verhaal doet erg goed en maakt daardoor het verhaal vloeiend. De illustraties zijn fris, lekker veel kleur en zeer veel verschillende elementen. Het leuke hiervan is dat wanneer je het boek voor een tweede en derde keer leest zelf ook steeds nieuwe dingen ontdekt in de illustraties, dus ook erg leuk om voor te lezen wat minstens zo belangrijk is.

Juffrouw van Zanten en de zeven rovers – Mathilde Stein
Prentenboek, hardcover, 36 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Het neusje van de zalm
Het pannenkoekenboek
Droomsneeuw

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share