Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte

Hoe jij samen met astronaut Maud de magistrale en soms zelfs gevaarlijke Avonturenplaneten ontdekteBen je klaar voor een nieuw avontuur? Heb je al je vriendjes gedag gezegd? En je astronautenpak en planetenpaspoort ingepakt? Ja, want jij bent degene die op avontuur gaat. In dit boek heb jij de hoofdrol!
Deze keer gaan we de Magistrale Avonturenplaneten ontdekken. Samen met astronaut Maud en haar robothond Laika. In dit dagboek vind je een speciale planetenkaart en acht sterrenwindkaartjes. De sterrenwind bepaalt hoe jij door dit boek vliegt. Ga maar mee, als je durft…

Recensie
Wat een ontzettend leuk boek is Hoe jij samen met astronaut Maud de magistrale en soms zelfs gevaarlijke Avonturenplaneten ontdekte! Vooral de grote planetenkaart met de sterrenwindkaarten maken dit boek zo leuk. De bedoeling is dat je de plantenkaart op tafel neerlegt, en dan een sterrenwindkaart pakt. Op deze sterrenwindkaart staat welke richting je op de kaart op moet gaan. Bijvoorbeeld “Noord-Westen”. Dan ga je met je vinger vanaf de startpunt naar het Noord-westen. Je komt dan uit bij een planeet, bijvoorbeeld de “Onderwaterplaneet”. Vervolgens ga je het verhaal (voor)lezen van de Onderwaterplaneet.

Natuurlijk kun je de spelregels ook veranderen en/of het boek Hoe jij samen met astronaut Maud de magistrale en soms zelfs gevaarlijke Avonturenplaneten ontdekte gewoon lezen, zonder de kaart te gebruiken. Mijn zoontje van 5 jaar, vind de planetenkaart met sterrenwindkaartjes superleuk! Volgens mij vind hij dit nog leuker dan de spannende verhalen.

De verhalen worden allemaal geschreven in de jij-vorm, waardoor het net lijkt of je de avonturen zelf beleefd.
Om de planetenkaart en de sterrenwindkaartjes goed op te kunnen bergen, zit achterin het boek een stevige opberghoes. Zo blijven de de planetenkaart en stereenwindkaartjes netjes én raak je ze niet (snel) kwijt.
Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte is een spannend, origineel en superleuk boek! Van mij krijgt dit boek een dikke 10+.

Voor kinderen vanaf 4 jaar (voorlezen) tot ongeveer 9 jaar (zelf lezen), en natuurlijk voor mama’s, papa’s, oma’s en opa’s die met hun (klein)kinderen op avontuur willen gaan.

Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte – CircusPatz & Krista Izelaar
Kinderboek, hardcover, 144 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel dit boek via Bol.com>>

Lees ook:
Dinosaurussen Alive!
Sterren en planeten
Ik wil de maan

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Astronauten zijn onze helden: André Kuipers Droomvlucht [recensie]

De aantrekkingskracht van gewichtloosheid was te groot. Op 21 december 2011 vertrok astronaut André Kuipers …

Share
Share