Speciale IMAX 3D voorvertoning van Ninja Turtles – Out of the Shadows [verslag]

ninja-turtles-out-of-the-shadows-foto-copyright-trotse-moeders-2Vanaf 16 juni 2016 is de film Ninja Turtles – Out of the Shadows te zien in de Nederlandse bioscopen. Samen met mijn eigen Ninja-Turtle fan, mocht ik naar de speciale voorvertoning in IMAX 3D van deze nieuwe Ninja Turtles film. In Pathé Arena kregen we eerst een lekkere slice pizza van New York Pizza. Inderdaad: het favoriete voedsel van de Ninja Turtles en vooral van Mikey (Michelangelo).

En toen was het tijd voor de film. En die neemt je direct mee in het verhaal. Shredder, de schurk uit de eerste film van de Ninja Turtles, ontsnapt met hulp van een wetenschapper. Je hoeft de eerste film niet gezien te hebben om direct te zien wat een meedogenloze boef die Shredder is. Overigens wordt in het kort wel teruggeblikt naar de eerste film, maar Ninja Turtles – Out of the Shadows is prima op zichzelf staand te zien.

ninja-turtles-out-of-the-shadows-foto-copyright-trotse-moeders-1Megan Fox schittert weer in haar rol, maar ook de andere acteurs zijn overtuigend. En de Turtles zelf zijn indrukwekkend om te zien. De bewegingen zijn erg natuurlijk en de emoties levensecht. Want, ondanks dat het een actiefilm is, zijn emoties wel degelijk onderdeel van de verhaallijn.

Omdat de Turtles nog niet (allemaal) volwassen zijn, is het lastig om als team op één lijn te zitten. Zeker wanneer er een materie lijkt te bestaan waarmee hun mutatie ongedaan gemaakt zou kunnen worden en ze dus als mensen, “out of the shadows”, tussen andere mensen zouden kunnen wonen en door hen als gelijken kunnen worden geaccepteerd. Mooie spanning geeft dat gegeven. zowel tussen de Turtle-broers als binnen de vier afzonderlijke personages.

Mijn zoon is nog geen 12 jaar maar had ook erg genoten van de eerste film. Uiteraard is de leeftijdskeuring niet voor niets, er is erg veel geweld in de film: veel vechten, veel spectaculaire scènes waarbij de auto’s overal de lucht in vliegen. Doordat we de film in IMAX 3D zagen, kwam het ook nog eens erg dichtbij en zag ik mijn zoon af en toe wegduiken wanneer er een kogel of iets anders op hem af leek te vliegen.

ninja-turtles-out-of-the-shadows-foto-copyright-trotse-moeders-5

Toch vond ik de film zelf niet tè spannend voor mijn eigen zoon. Wat ik wel heftiger vond voor een kind jonger dan 12 jaar, vergeleken met de eerste film, was hoe de andere schurk er uit zag. De Turtles krijgen namelijk niet alleen te maken met Schredder, zijn vechters en de andere twee ontsnapte gevangenen die gemuteerd worden tot een everzwijn en een wrattenzwijn, maar ook met een buitenaards wezen (Klang) die er op zijn zachts gezegd erg onsmakelijk uitziet.

Screenshot 2016-06-10 at 13.35.48 Screenshot 2016-06-10 at 13.40.27

Al met al denk ik dat de leeftijdskeuring 12+ wel aan te bevelen is, hoewel het qua spanning voor een kind wat niet snel angstig is, prima te doen is omdat er ook veel humor in de film zit. Mijn zoon heeft in ieder geval enorm genoten, en ik ook!

ninja-turtles-out-of-the-shadows-foto-copyright-trotse-moeders-4De film duurt bijna 2 uur en is een aaneenschakeling van actie. De special effects zijn adembenemend en ik vroeg me dan ook echt af hoe ze dit allemaal zo kunnen maken. Gelukkig heeft Universal Pictures in een video een tipje van de sluier opgelicht. Deze video vind je hier >>>>

Lekker gaan zien, deze film. Samen met oudere kinderen, of misschien kunnen deze al zelf met vriendjes naar de film gaan.

 

ninja-turtles-film-trotse-vaders-3

Voor het verslag van de eerste Ninja Turtles film, klik hier >>>>

Voor de trailer en meer informatie over de nieuwe film: Ninja Turtles – out of the shadows, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …