Gaia Zoo Kerkrade

Namens TrotseMoeders.nl hebben wij de  Gaia Zoo in Kerkrade mogen bezoeken. Samen met onze kinderen van 4 en 5 jaar hebben wij een hartstikke leuke dag mogen beleven.

Het park Gaia Zoo is in vier overzichtelijke zones verdeelt, elke zone heeft zijn eigen thema. De zones:

Limburg
In de Limburgse zone staan echte vakwerkhuisjes en kun je op de kinderboerderij diverse dieren knuffelen en aaien. Je vindt hier onder andere varken, koeien, ezels, schapen, konijnen en nog meer dieren.

Taiga
In deze zone zie je dieren die in het koude noorden leven zoals rendieren. Je ziet hier veel uilen, maar ook vissen, bevers en nog veel meer.

Savanna
In deze zone waan je jezelf op een safari in Afrika. Bij de leeuwen konden de kinderen in een safari-jeep zitten. De voorkant van de jeep stond in het leeuwenverblijf, wat natuurlijk hartstikke spannend was voor de kinderen. Deze zone was bij onze kinderen favoriet. Naast de leeuwen kom je er struisvogels, giraffen, zebra’s, stokstaartjes, neushoorns en nog meer bekende dieren tegen.

Rainforest
In dit gebied loop tussen de apen door. Van dichtbij kun je de verschillende apen bewonderen. Kleine aapjes die aan het spelen/vechten zijn en de volwassen apen die aan het eten zijn of laten zien wie er de baas is. Door het glas kun je vanuit verschillend hoeken de apen bekijken. Verder zijn er heel veel vogels te zien in de Amazone-volière. In deze zone kwamen wij veel dieren tegen die we nog nooit gezien hadden.

Vanaf het centrale plein waaraan ook een restaurant is gevestigd, loop je de 1 van de zones in. Door het pad te volgend kom je langs alle dieren. Het park is erg mooi aangelegd.

Spelen
In het park zijn tevens genoeg speelgelegenheden voor kinderen. Wij hebben geruime tijd doorgebracht in de Dino Dome. Een groot overdekte speeltuin voor kinderen. Hier kunnen grote en kleine kinderen heerlijk spelen. Er is een ballenbak voor de kleinere kinderen. De iets oudere kinderen kunnen klimmen in de netten en via een een bootje met touw naar de overkant van de rivier varen. Ouders kunnen een hapje en een drankje nuttigen. Ook staan hier diverse dino’s opgesteld en kun je meer informatie over verschillende dino’s krijgen.

Buiten kunnen kinderen volop spelen in de Jungle Tour met hoge torens en touwbruggen. Gaia Zoo is het hele jaar open! Dus ben je een keer in Limburg dan is het zeker de moeite waard om deze mooie dierentuin te bezoeken. Ook bij iets minder mooi weer is er genoeg te doen voor kinderen. Wij hebben ondanks de regen een erg leuke dag mogen beleven in deze zeer mooie dierentuin.

About Francien

francienhendriks@hotmail.com'
Mama van Dean (2007), eigenaar www.netgeboren.nl en www.bijzonderkraamkado.nl, samenwonend met Mike.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …