Maya de Bij – De bril van Barry [DVD]

de-bril-van-barryDag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meest van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Ik beleef de leukste avonturen met mijn vrienden: Shelby de slak, Max de worm… en Willy natuurlijk! Willy is superlui en een echte lekkerbek… Maar hij is mijn allerbeste vriend. Samen gaan we op avontuur! Ga je mee? 

Recensie:
Op de DVD Maya de Bij – De bril van Barry staan maar liefst vijf afleveringen van deze schattige bij en haar vrienden. Maya DVDDe DVD begint uiteraard met de aflvering De bril van Barry. In deze aflevering zijn Maya, Barry en Willy aan het spelen en valt de bril van Barry op de grond. Willy pakt de bril op, maar geeft hem niet aan Barry terug. Meteen wordt duidelijk dat Barry de bril echt nodig heeft.

Wat ik mooi gedaan vind is dat kinderen nu eens kunnen beleven wat iemand ziet zonder bril wanneer hij of zij deze wel nodig heeft. Zodra je door de ogen van Barry kijkt, zie je de wereld wazig. Een duidelijk voorbeeld hiervan zie je op onderstaande screenshot.
maya dvd wazig

Maya probeert Barry te helpen, maar of Willy inderdaad luistert naar zijn beste vriendin is nog maar even afwachten… Zal alles tot die tijd wel goed gaan, nu Barry niet goed ziet waar hij vliegt?

Naast de aflevering De bril van Barry staan er nog vier afleveringen van Maya de Bij op deze DVD. Zo kun je ook nog genieten van Het schaduwspel, De behekste korf, Geen nectar en Lara voorspelt het weer. Mocht je dan nog niet genoeg hebben gezien, dan kun je ook nog eens genieten van twee bonusclips die op de DVD staan. De eerste is van Maya de Bij en laat de Maya Dans zien, een clip die afkomstig is uit de Maya de Bij film Eerste Vlucht.

maya DVD 3
Maar de Studio 100 fans kunnen ook nog genieten van de bonusclip “Hopsa” van niemand minder dan Kabouter Plop. Dit zullen de Maya-fans vast ook een erg leuk nummer vinden om even lekker op te dansen en te hopsen! Al met al is deze DVD goed voor een uur kijkplezier, waar de kleine Maya fans ongetwijfeld heel vaak van zullen genieten!

Maya de Bij – De bril van Barry
Bekijk op bol.comDVD, 60 minuten, Studio 100
Bestel deze DVD hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …