Geniet ervan…?

Langzaam komt het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn Het eerste jaar als moeder is een tijd waarin je behoorlijk moet wennen aan je nieuwe rol. Het is echt niet allemaal een roze wolk en je hebt veel vragen. Luister je naar de `experts of andere moeders of naar je eigen gevoel? Hoe zit het met vaccinaties? Is borstvoeding echt zo belangrijk? Geef je je kindje de voeding uit de gewone supermarkt? Uitgebreide interviews met deskundigen en veel herkenbare verhalen van moeders net als jij, om je zo te helpen met eerlijke en waardevolle informatie.

Recensie
Dit boek gaat over je eerste jaar als moeder;  in 12 maanden van chaos naar geluk. Het boek gaat over de leuke – en soms ook minder  leuke –kant van het pas moeder zijn. Want hoe je het ook went of keert; na de bevalling staat je hele leven op zijn kop. Je moet 24u per dag, 7 dagen in de week voor je baby zorgen en dat valt niet altijd mee. En wat je dan continu hoort als kersverse moeder is “Geniet ervan..”. Tja, en dat is waar, want de tijd gaat snel, soms zelfs té snel. Ze worden zo snel groot; voor je het weet zijn ze baby-af en voor je het weet lopen (en klimmen)  ze door het hele huis… Dus ja, “Geniet ervan…?” is de juiste titel voor dit boek.

Dit boek bevat wat alle (aanstaande) ouders willen lezen; herkenbare  en echte verhalen over het eerste jaar met je baby. Verhalen die ervoor zorgen dat je weet waar je aan toe bent, zodra de baby is geboren. Verhalen die vanzelfsprekend zijn, maar wel verhalen die je bijna nooit hoort als je zwanger bent.
DSC05907Verhalen over de kraamhulp; ben je juist heel erg blij met haar of denk je van :”Wat moet dat mens met mijn baby?”. Ik weet nog wel van mijn eerste, dat ze zeiden: ”Baby’s hebben verschillende huiltjes, daaraan kun je merken wat er aan de hand is.” Nou ze kunnen zeggen wat ze willen, maar ik heb nog nooit – toen ze baby waren – het verschil gehoord tussen huilen omdat ze honger hadden of huilen omdat ze gewoon bij je wilden zijn of huilen omdat…

Dit verschil in huilen ( moe, aanstellerig pijn, echte pijn of gewoon omdat ze verdrietig zijn), dat hoor ik nu wel. Maar in het eerste jaar? Nee, dat heb ik toen nooit gehoord.
Maar ook vaccinaties worden behandeld. Waarom vaccineren en is dit echt noodzakelijk?

Erg leuk zijn ook de interviews met  een kraamverzorgster, een klassiek homeopaat, een osteopaat, met therapeuten en met diverse schrijfsters.
Geniet ervan…? Is dan ook een heel leuk boek voor alle zwangeren en kersverse ouders.

 

Geniet ervan…? – Jaqueline van Lieshout
Informatief, paperback, 158 pagina’s, Ankh-Hermes

Bestel het boek hier >>>>

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …