Première Piet Piraat show: De Kleine Dino [verslag]

PP-2014-001826In een prachtig versierd theater in Veghel ging ik met een vriendin + kindje van 6 jaar en mijn eigen tweeling van 8 jaar naar de première van de nieuwste Piet Piraat show. Voorzien van een echte Piet Piraat vlag, was het wachten op de bekende acteurs van de talloze Studio 100 uitzendingen op televisie. Hoe zouden ze zijn “in het echt”?

Het verhaal
De show ging natuurlijk ergens over, hoewel het verhaal flinterdun was. Hier de omschrijving: “Piet Piraat en zijn maatjes komen na een lange reis aan op Auruseiland en gaan op zoek naar proviand. Plots stuiten onze vrienden op een reuzenei. Zo’n groot ei hebben ze nog nooit gezien en van wie zou het zijn? Berend wil het meenemen om er een reuzenomelet van te maken. Maar dan breekt het ei en verschijnt er… een kleine dino! Kunnen de piraten de kleine dino terug bij zijn mama brengen?

PP-2014-002230

Waar ging het echt om?
Bovenstaande is het verhaal waar het script op is gemaakt. Maar afgaande op de gezichtjes van de kinderen, was het verhaal helemaal niet waar ze mee bezig waren. Oké, er was een ‘kleine dino’ (die overigens net zo groot was als de piraten), maar het feit dat deze boeren en scheten liet gaan was veel leuker dan de hele verhaallijn! De show is niets anders dan één groot feest op peuter-kleuterniveau met veel grappen en veel liedjes.

PP-2014-002232

Pret
Studio 100 heeft het helemaal begrepen: wanneer je een show voor 3+ maakt, moet je er voor zorgen dat kinderen vanaf 3 jaar een fatastische tijd hebben. En dan hebben hun ouders het ook. Dus laat de dino maar lekker veel scheten laten, dan zit het qua kleuterpret wel goed! Overigens niet alleen voor kleuters, ook 8+ kon dit nog steeds waarderen.

Interactief
Wat ook geweldig goed gedaan was, was de manier waarop de zaal betrokken werd bij de voorstelling. Met name “Stien Struin” was erg goed in het uitlokken van reacties en antwoorden uit de zaal die moeiteloos in de show geïntegreerd werden. Prachtig ook om te zien hoe de 4 topacteurs na al die jaren in hun rollen als Piet, Berend, Stien en Steven, nog steeds zichtbaar genoten van hun jeugdige publiek.

PP-2014-002231

Professioneel en met plezier
Sowieso was ik onder de indruk van de acteurs. Ongelooflijk professioneel brachten ze de voorstelling tot een goed (happy) einde en zonder ook maar een seconde het gevoel te geven dit op de automatische piloot te doen. Wat ik iedere keer weer razend knap vind is de rol van Steven Stil die – ondanks dat hij ook deze voorstelling geen woord heeft gezegd – een essentiële bijdrage levert aan alle Piet Piraat avonturen waaronder ook deze show.

Muziek
Een groot deel van de voorstelling werd gevuld met liedjes. Direct al bij het begin werd het overbekende “Piet Piraat lied” ingezet wat uiteraard door alle aanwezigen, jong en oud, meegezongen werd. Maar ook de andere liedjes in de voorstelling waren in ieder geval bij de jongere kinderen bekend waardoor er een hele feestelijke sfeer in de zaal ontstond. Mooi ook dat ieder lied zo verzorgd gebracht werd, met danspassen en alweer interactie met de kinderen.

Screenshot 2015-02-09 at 11.07.11

Show
Kortom: een fantastische show om met kinderen vanaf 3 jaar naar toe te gaan. En ook oudere kinderen, die bekend zijn met Piet Piraat zullen er van genieten. Zelf heb ik er in ieder geval enorm van genoten, vooral omdat mijn 6-jarige gast de hele voorstelling met een stralende lach heeft zitten dansen op zijn stoel. Wat een plezier!

Screenshot 2015-02-09 at 11.06.03 Screenshot 2015-02-09 at 11.05.39

Feest
Na afloop was er een besloten feest en ook hier werd duidelijk dat men wist wat de doelgroep was voor deze voorstelling: de kannen Fristi en Chocolademelk stonden klaar, kleurplaten en spelletjes lagen voor het pakken en er was een tafel afgeladen vol met allemaal lekkere dingen. Gelukkig was er voor de ouders en BN-ers ook allerlei lekkers waardoor het feest nog even door kon gaan.

Screenshot 2015-02-09 at 11.06.45

Interview
En in plaats van dat ik de acteurs ging interviewen, werden mijn tweeling en hun vriendje voor de camera van Studio 100 gevraagd wat ze van de show vonden. Wanneer het filmpje online komt, zal ik het ook op deze site zetten, maar ik kan alvast zeggen dat de heren en de diva erg positief waren!

Screenshot 2015-02-09 at 11.08.24 Screenshot 2015-02-09 at 11.07.59

Indruk
In onderstaande video een korte indruk van de show die nog t// 15 maart in verschillende theaters door heel Nederland te zien is:

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …