Nerf Rebelle Pink Crush

nerf rebelle in verpakking‘Wow’ klonk het heel hartgrondig naast me toen ik de Nerf Rebelle Pink Crush ’s avonds uit de doos met recensieboeken en –producten viste. ‘Een echte nerf voor meisjes …’ Ik keek verbaasd op. Ik heb kennelijk de laatste tijd niet goed gevolgd wat er hot en in is onder meiden, want ik had nog nooit van Nerfs gehoord. Laat staan dat ik wist dat er een meisjesvariant is. En al helemaal niet dat onze oudste dochter van elf dat zo cool vindt.

De feiten: Nerf Rebelle is girl power voor stoere meiden. Het is een blaster, of eigenlijk zijn het er twee in één, want je kan in één beweging een kruisboog van de blaster maken. Er zitten vier darts bij en je kan er behoorlijk ver mee schieten, tot wel 20 meter.
Om heel eerlijk te zijn, ik zou er nooit aan gedacht hebben een blaster of een Nerf Rebelle te kopen voor onze dochters. Speelgoed dat associaties heeft met wapens spreekt mij niet bijzonder aan. Ik ben misschien ook wel een typische meisjes-mama hoor, het zou maar zo kunnen dat ik met één of twee zoons al lang overstag was gegaan. Als ik jongens uit de klas van mijn oudste met elkaar in gesprek hoor, klapperen mijn oren soms over wat ik allemaal hoor. Ach, is dit niet ook gewoon een variant op een waterpistool?

nerf rebelle met navullingTerug naar mijn meiden. De oudste was wildenthousiast en kon haar aandacht niet goed meer bij haar favoriete tv-programma houden. Ik moest eigenlijk NU de Nerf Rebelle Pink Crush uitpakken zodat zij kon uitvinden hoe het werkt. Bijgevoegd is een simpele beschrijving van hoe je van de blaster een kruisboog maakt en ook hoe je de darts bevestigd. Eenvoudig in plaatjes en voor iedereen te begrijpen. Onze jongste had er aanvankelijk niet zo veel belangstelling voor, maar werd door haar grote zus wel meegesleept en nieuwsgierig gemaakt.
Natuurlijk moest de Nerf Rebelle direct worden uitgeprobeerd. En, leuk detail, wie was degene die de eerste dart afvuurde? Niet oudste, en ook niet de jongste. Nee, het was papa die het toch echt zelf even wilde proberen … Gistermiddag, toen ik aan het werk was, hebben de meiden samen gespeeld met de Nerf Rebelle en ze schijnen veel plezier gehad te hebben!

Nerf Rebelle is er in verschillende uitvoeringen, je vindt hier meer informatie. De Nerf Rebelle is bestemd voor meisjes van 8 tot 14 jaar (maar een 7-jarige kan er ook mee uit de voeten blijkt), het is echt niet geschikt voor kinderen onder de 3. Handig is dat je extra darts kunt kopen, want dat zijn echt dingen die je snel kwijt raakt. Die extra darts zijn, net als de Nerf Rebelle zelf, voor meisjes aantrekkelijk vormgeven in zoete kleurtjes en met versieringen.

Die vormgeving is het enige waar ik me nog een beetje over verbaas. Nerf Rebelle is voor stoere meiden, maar vinden stoere meiden dat roze en al die versierselen wel stoer genoeg …? Ach, waar maak ik me nog stuk om, zowel mijn oudste als mijn jongste vinden de Nerf Rebelle Pink Crush erg leuk!

Ten slotte, ik adviseer wel goede afspraken met je kind te maken over wat ze wel en niet mogen doen met de Nerf. De darts kunnen volgens mij behoorlijk hard aankomen. Dus niet op gezichten, ogen, honden, katten en andere huisdieren richten (was onze boodschap).

Nerf Rebelle Pink Crush – Hasbro
speelgoed
Bestel dit product hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …

Share
Share