Brugklas: De tijd van m’n leven! [bioscoopfilm-recensie]

Vanaf vandaag, 7 februari 2019, draait de film Brugklas: De tijd van m’n leven! in de Nederlandse bioscopen. Samen met drie 12-jarigen bekeek ik deze film en we waren alle vier enthousiast!

Verhaal
Brugklas – De tijd van m’n leven gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon Snijder), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel, wat Nola wil?

Trailer

Mening
Ik behoor niet tot de doelgroep, maar de drie pubers die de film samen met mij hebben gekeken, zeker wel. Twee van de drie volgen ook de serie Brugklas, maar voor iedereen (ook voor mij) was de film prima te volgen zonder ooit een aflevering gezien te hebben.

Er worden veel thema’s aangesneden, zoals peer-pressure / groepsdruk, binnen of buiten een groep vallen / populariteit, scheiding, mishandeling etc. Maar deze onderwerpen zijn op een natuurlijke manier in het vlotte verhaal verwerkt, zodat het zeker geen ‘zware film’ is. Mocht je samen met je puber naar de bioscoop willen gaan, geeft deze film wel aanknopingspunten om een gesprek over een van de onderwerpen aan te gaan.

Populair zijn, stoer doen, Social Media, verliefdheid etc… allemaal onderwerpen die de doelgroep zal herkennen. De hoofdrollen worden erg goed vertolkt en het verhaal is echt leuk. Prima dat de jongeren veelzijdig zijn geportretteerd, niet alleen maar jaloers / aardig / gemeen etc, maar echt complex, zoals zoveel pubers 😉

Er zaten erg mooie beelden in, en erg grappige (zelf vond ik het een erg grappige vondst om een invalide-auto te gebruiken om een ‘road-trip’ te maken).

Kortom: een film die jouw puber zeker moet gaan kijken!

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …