Buitenspeeldag op 1 juni 2011

Na zeer succesvolle eerdere edities slaan de initiatiefnemers wederom de handen ineen en wordt op woensdag 1 juni de Buitenspeeldag georganiseerd. De tv-uitzending en website van Nickelodeon gaan tussen 13.00–17.00 uur voor de 6e keer letterlijk ‘op zwart’ en kinderen worden aangemoedigd om buiten te spelen. Gemeenten stimuleren dit initiatief door allerlei activiteiten voor kinderen te organiseren en de Buitenspeeldag onder de aandacht te brengen.

Buiten spelen stimuleren
Initiatiefnemers de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon stimuleren op deze wijze kinderen in Nederland om buiten te spelen en te sporten. De samenwerkende partijen roepen gemeenten, ouders, begeleiders, vrijwilligers van belangenorganisaties én het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.

Sociaal-emotionele ontwikkeling
Het is van groot belang dat kinderen meer buiten spelen en sporten omdat dit onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling én de kansen vergroot op lichamelijke beweging. Niet alleen geeft buiten spelen een schat aan vreugde en plezier, maar het levert ook een wezenlijke bijdrage in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dit is daarom ook een belangrijk onderdeel van gemeentelijk beleid.

Programma
De invulling van het programma voor de Buitenspeeldag hoeft niet overdreven uitgebreid te zijn om het voor kinderen aantrekkelijk te maken om buiten te spelen, alles is mogelijk…

Aanmelden via de website
Op de website http://www.buitenspeeldag.nl/ kunnen onder andere gemeenten, buurtgroepen, scholen en scoutinggroepen zich vanaf nu aanmelden en nuttige informatie vinden voor deelname aan de Buitenspeeldag. Tevens ontvangen deelnemers een speciaal pakket om de plaatselijke activiteiten en de Buitenspeeldag bij iedereen bekend te maken. Kinderen kunnen via de website bekijken wat er in hun buurt wordt georganiseerd en uiteraard staan er ook leuke en nuttige buitenspeeltips voor kids op de site.

Lees ook:
Kinderen ontevreden met speeltuin
Kinderspeeltuin Sybrandy’s is echt leuk!
Nieuw verkeersplein in Linnaeushof

About Joni Blesgraaf

joni@hotmail.com'
24 jaar oud en woont in Overveen. Geboren in Haarlem. Heeft Sport en Bewegen (Lifestyle & Gezondheid) gestudeerd aan Hogeschool INHolland Haarlem. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als assistent leidinggevende in de buitenschoolse opvang in Heemstede. Nu bezig met Spaans leren, veel sporten en houdt van schrijven.

Check Also

Top 5 buitenspeelgoed voor minder dan 10 euro

Natuurlijk kunnen kinderen zich buiten vermaken door je te helpen in de tuin of door …