Op een ochtend – vroeg in de zomer [recensie]

op-een-ochtend-TMIn deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren geeft de zwaluw een feest waarop alle gasten moeten vliegen. De leeuw wil niet langer brullen, maar zingen als de nachtegaal. Het nijlpaard is verschrikkelijk boos op de neushoorn maar weet zelf niet meer waarom. En op een dag stormt het zo dat alle dieren worden weggeblazen.

Voor het eerst illustreert Gouden Penseel-winnares Sylvia Weve Tellegens dierenverhalen. Met haar wervelende tekeningen wordt het een verrassend en spectaculair geheel.

Recensie
Dit is echt een ander soort kinderboek dan ik gewend ben. Het zijn wel verhalen over dieren, maar er zit een soort diepere laag onder. Ik kan het niet goed uitleggen, het is een soort van filosofisch zonder dat je het merkt.

Voor mij was het een hele bijzondere kennismaking met boeken van Toon Tellegen. Ik ben daarna naar meer werk van hem op zoek gegaan en hij blijkt een hele dierenwereld gecreëerd te hebben, waarbij alle dieren even groot zijn. Er is er één van ieder dier en bos, woestijn, zee etc liggen naast elkaar zodat ze veel bij elkaar op bezoek kunnen gaan en er mooie situaties en gesprekken ontstaan. Aanrader!

Op een ochtend; vroeg in de zomer – Toon Tellegen
Tekeningen van Sylvia Weve
Hardcover, 64 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …