Juf Braaksel en de Geniale Ontsnapping

Juf Braaksel en de Geniale Ontsnapping is het derde boek uit de reeks boeken die Carry Slee heeft geschreven over de ‘nare’ juf Braaksel. Het vierde boek is inmiddels ook uit (Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning) en daar is mijn jongste zoon momenteel in aan het lezen. Maar eerst de recensie van Juf Braaksel en de Geniale Ontsnapping:

Inhoud
Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, zelfs niet met de hulp van hun slimme vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken: ze heeft bijvoorbeeld een belachelijk nieuw schooluniform bedacht. En ze wil nu alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen, en in andere klassen zetten. Dat mag toch niet gebeuren?

Braaksels enge vriendinnen Greta Granaat en Alie Cyaankali zijn ondertussen alweer vrijgelaten uit de gevangenis en hebben hun eigen geheime plan waar Thijs een grote rol in speelt…
En dan komt Thijs er thuis ook nog achter dat zijn ouders een groot geheim voor hem verborgen hebben gehouden. Kan hij erachter komen wat het geheim is én uit de handen van juf Braaksel en haar vriendinnen blijven?

Juf Braaksel en de Geniale Ontsnapping is geschreven door Carry Slee en uitgegeven door uitgeverij OverAmstel als hardcover van 286 pagina’s met illustraties door Iris Boter. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Recensie door mijn 15-jarige zoon:
Het boek volgt nog steeds Thijs en Lotte. In het vorige boek zijn de twee vriendinnen van juf Braaksel in de gevangenis gekomen. Nu zijn ze er weer uit en ze willen wraak nemen op juf Braaksel omdat juf Braaksel er voor had gezorgd dat ze in de gevangenis kwamen zodat zij er niet zelf in hoefde. Je hoeft niet persé de vorige boeken te lezen, dit wordt ook uitgelegd in dit boek.

Ze willen de hulp hebben van Thijs omdat juf Braaksel denkt dat Thijs een film heeft gemaakt waarop de slechte dingen van juf Braaksel staan, als bewijsmateriaal. In dit boek komt Thijs er ook achter dat zijn vader niet zijn biologische vader is en hij wil er achter komen wie dat dan wel is. Dit zijn de twee grote verhaallijnen en die zijn allebei spannend om te lezen.

Ik vond het boek leuk, het was snel, er gebeurde veel en daardoor lees je steeds snel door. Ik denk ook dat het leuk is omdat het ene plot meer in de buurt komt van een kinderverhaal maar er zit ook een wat zwaardere verhaallijn in, zoals de zoektocht naar de biologische vader en de emoties die Thijs daarbij heeft, waardoor het ook geschikt is voor oudere kinderen.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Dacht ik toch echt dat de serie boeken over juf Braaksel keurig afgerond was met …

Share
Share