Hotel Transylvania 2 [recensie]

hotel-transsylvanie-2-recensie-copyright-trotse-moeders-1De sympathiekste vampierenfamilie is terug van weggeweest! De zaken lopen op wieltjes in Hotel Transylvanië, maar Drac maakt zich wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn schattige half-mens, half-vampier kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Dus als Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, roept Drac de hulp in van zijn monstervrienden om Dennis een “monsterlijke boot camp training” te geven om hem te veranderen in een échte vampier.

Recensie
Mijn kinderen en ik hadden deze en de eerste Hotel Transylvania film nog niet gezien en ik keek er niet heel erg naar uit. De afbeeldingen die ik had gezien, leken me een beetje op “The Adams Family” en dat heeft me ook nooit zo kunnen boeien. De vriendin van mijn dochter was er wel heel enthousiast over en dus gingen we hem samen met haar kijken.

De film gaat over een vampier, Drac, die een Hotel heeft, samen met een aantal andere ‘monsters’. Zijn dochter is getrouwd met een mens en ze hebben samen een zoontje. Drac wil maar al te graag dat dit kindje (Dennis) ook een echte vampier is, maar hij heeft nog geen vampierentandjes en gedraagt zich ook niet bepaald als monster.

hotel-transsylvanie-2-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Mavis heeft het idee om met haar gezin te verhuizen en gaat op reis naar haar schoonfamilie, waarbij ze onderweg enorm geniet van voor haar nieuwe dingen, zoals een supermarkt. Terwijl ze weg zijn, grijpt Drac zijn kans en gaat met zijn vrienden en kleinzoon op reis met als doel het ‘monster in Dennis wakker te maken’. Eén voor één moeten zijn vrienden laten zien hoe eng ze zijn, maar ze lijken het allemaal een beetje verleerd.

hotel-transsylvanie-2-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Uiteindelijk belanden ze op een soort trainingskamp waar Drac heeft leren vliegen en muizen vangen etc. Daar is het wel anders dan toen Drac klein was, en Dennis en zijn vrienden vermaken zich kostelijk. Mavis komt er wel achter dat Dennis niet in Hotel Transylvania is gebleven en gaat onderweg naar huis. Uiteindelijk komt het tot een groot (en risicovol) treffen tussen de vampierenfamilie en de mensen….. En dat leidt tot een mooi einde!

hotel-transsylvanie-2-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Ik heb zo enorm genoten van Hotel Transylvania 2. Niet zozeer van de animaties en het verhaal, hoewel ik die erg goed vond, maar vooral van alle kleine grapjes die er in zaten. Wanneer Drac zijn tanden gaat poetsen, bestaat zijn tandenborstel uit een steel en twee stukjes met ‘borstel’, precies passend bij zijn vampiertanden. Er zijn ook stukken waarbij het beeld vrijwel stil staat, en dat relatief lang, maar waarbij ik echt erg moest lachen om wat er ‘gebeurde’. Ook komisch was ‘Blub’, een soort jelly-monster, die van alles absorbeerde, onder andere een eekhoorn. Echt, er zaten veel momenten in de film waarbij ik ook hardop zat te lachen!

hotel-transsylvanie-2-recensie-copyright-trotse-moeders-5

De film is, volgens de keuring, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik denk dat je jongere kinderen deze film niet moet laten zien. Ze zullen het niet echt begrijpen en het is af en toe wel eng. En ik denk dat het voor sommige kinderen ouder dan 6 jaar ook nog best spannend kan zijn. Niet zozeer het verhaal, maar wanneer de monsters zich kwaad maken, zien ze er echt wel even eng uit. En het opeten van een muisje, hoe kort in beeld ook, is ook voor jonge kinderen misschien heftig. In ieder geval zou ik als ouder meekijken. Overigens raad ik ook ouders van oudere kinderen aan om mee te kijken, het is echt een hele leuke film en hij maakt me nieuwsgierig naar het eerste deel!

Hotel Transylvania 2 / Hotel Transsylvanië 2
Bluray, 89 minuten,
Bestel deze film hier >>>>

Deze film is er ook op DVD:

Voor het eerste deel van Hotel Transsylvanië op DVD, klik op onderstaande link:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jacob, Mimmi en de pratende honden [trailer en informatie]

Vanaf 12 februari 2020 zal de animatiefilm Jacob, Mimmi en de pratende honden in Nederlandse …

Share
Share