Stressvrij leven – als je niet op een bergtop woont

Stressvrij levenVerander je stressbeleving en verbeter je gezondheid.
Het moderne leven vraagt veel van ons. Altijd bereikbaar, appen en Facebook checken. Stress hoort bij ons leven, maar wat doet het met ons? Het verzwakt ons immuunsysteem, leidt tot burn-out, hart- en vaatziekten, slapeloosheid, enzovoort.
De uitdagingen in het leven kun je misschien niet veranderen, maar hoe je ermee omgaat wél. Dit boekje geeft je tien stressbusters om beter om te gaan met stress. Stress hoeft niet je vijand te zijn!

Roy Martina is arts en gespecialiseerd in acupunctuur, homeopathie en natuurlijke geneeswijzen. Hij ontwikkelt methoden om stress en emotionele disbalans op te lossen.

Recensie:
Stress is iets waar iedereen mee te maken heeft. Toch ondervindt de één er meer last van dan de ander. Stress is een drijfveer om in actie te komen, maar het gevaar is dat de stress te veel wordt en je het tegenovergestelde bereikt. Hoe meer taken we op ons nemen, hoe groter de kans dat we tegen onszelf aanlopen. In Stressvrij leven leer je wat stress nu precies is, wat het met je doet en hoe je de eerste signalen kunt herkennen. Want als je deze eenmaal herkent, weet je ook dat er tijd is om actie te ondernemen.
stressvrij leven tabel
Er zijn tal van lichamelijke reacties die duiden op te veel stress. Vaak weten we er wel een aantal, maar we pikken ze niet altijd op als indicator. We blijven rennen en vliegen en negeren de signalen die ons lichaam ons geeft. Soms weten we simpelweg niet dat een signaal ook door stress uitgelokt kan worden en geven we iets anders de schuld. Bijvoorbeeld bij problemen met maag en darmen denken we al snel aan verkeerd eten. Terwijl dit niet altijd de reden is dat je klachten hebt. Belangrijk dus om bij stil te staan.

In Stressvrij leven vindt je dus ook een boel bekende en minder bekende verborgen stresssignalen. Want als je eenmaal weet welke signalen stress gerelateerd zijn, is het eenvoudiger om daar op in te springen.

Screenshot 2015-04-28 at 21.59.34
Het boekje geeft je inzicht in wat je zelf kunt doen tegen stress en met de ruim vijftig tips ben je eenvoudig in staat om een actieplan op te stellen. En dat is precies waar in dit boekje naar toegewerkt wordt. Want Stressvrij leven doe je niet door alleen een boekje over dit onderwerp te lezen natuurlijk. Gelukkig helpt Roy Martina je om een plan van aanpak neer te zetten. Niet zomaar een aanpak, maar eentje die gericht is om in drie weken tijd een stressvrij leven te krijgen.

stressvrij leven (3)

Wanneer je het lastig vindt om alleen met zo’n actielijst te werken, zijn er nog hulpmiddelen beschikbaar om je houvast te bieden. Zo kun je een gratis audiosessie downloaden over loslaten, maar kun je ook een cursus “stressvrij leven in 21 dagen” bestellen. Mocht je liever iets voelen voor een workshop (een halve of hele dag)  dan is het praktisch te weten dat er in het boekje (wat bij Bol.com momenteel slechts € 9,99 kost) een kortingscode zit voor 10 % korting.

Zelf uitgeprobeerd heb ik de tips niet, aangezien ik op gebied van stress mijn balans al heb gevonden. Dat is ook wel eens anders geweest en toen was dit boekje zeker wel nuttig geweest om te hebben. Je hoeft immers niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Bovendien kun je met dit boekje direct aan de slag en dat is in tijden van stress wel erg prettig! Benieuwd of dit boekje iets voor jou is? Bekijk dan het inkijkexemplaar hier.

Stressvrij leven – Roy Martina
Bekijk op bol.comGezondheid & Psychologie, paperback, 112 pagina’s, Unieboek Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Fidget Cube: friemelen om tot rust te komen

Een Fidget cube of friemelkubus is niet meer of minder dan een speeltje waarmee je …