Nacht in Parijs – recensie

Nacht in ParijsChantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi. Ze is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet. Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…

Recensie
Toen ik in Nacht in Parijs begon, leek het allemaal wel vanzelfsprekend te verlopen. Chantal Zwart woont dankzij een erfenis in een mooi appartement in Parijs en iemand uit haar schooltijd (Naomi) is toevallig voor een opdracht in Parijs, gaat met een omstreden politicus mee, die overlijdt en belt in paniek Chantal op. Toevallig heeft Chantal ooit iets gehad met de echtgenoot van Naomi, dus ik dacht dat daar het verhaal wel heen zou linken. Lekker om te lezen en om dan weer even een paar dagen weg te leggen.

nacht-in-parijs-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Maar dan: het pand waar de politicus dood achterbleef wordt in brand gestoken en het lijk was er toen al niet meer…. Het wordt enorm verminkt teruggevonden, met de vingerafdrukken van een broer van een tijdens rellen omgekomen Roma jongen op de dolk.

nacht-in-parijs-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Chantal probeert, als journaliste, steeds meer informatie in te winnen, maar wanneer ook Naomi vermoord wordt, terwijl ze al terug in Amsterdam is, blijkt het toch heel anders in elkaar te steken.

nacht-in-parijs-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Er wordt iedere keer vanuit een ander perspectief geschreven. De sympathieke inspecteur Jarre, die eigenlijk al met pensioen was, wordt gevolgd. De huurmoordenaar, ook eigenlijk al gestopt, maar in een hoek gedreven om nog één klus af te maken, krijgt een stem in het boek. Ook het privé leven van Chantal heeft een plekje en de studentenopstanden en flower power tijd van eind jaren 60 spelen ook een rol, temeer omdat uit dagboekfragmenten uit die tijd, een mogelijke dader duidelijk wordt, die zowel met de vermoorde politicus als met zijn broer een connectie heeft.

nacht-in-parijs-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Kortom, wanneer je eenmaal verder in het boek komt, is er geen sprake meer van ‘even een paar dagen wegleggen’. Het boek moet uit! Ieder vrij moment, hoe kort ook, heb ik doorgelezen (gelukkig lees ik snel!) en de ontknoping was passend en maakte ik begrijp dat Nacht in Parijs bekroond is met de Gouden Strop. Ik kijk er naar uit om meer boeken van Michael Berg te gaan lezen!

Inmiddels heb ik Het meisje op de weg ook gelezen, klik hier voor de recensie >>>>

Nacht in Parijs – Michael Berg
Winnaar van De Gouden Strop 2013
Koop bij bol.comPaperback, pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

meisje-op-de-weg-michael-berg-recensie-copyright-trotse-moeders-1

 

Het meisje op de weg – Michael Berg
Bekijk op bol.comPaperback, 416 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent? Inhoud Liz …