Voed jíj je kind op (of laat je dat over aan de media)?

Screenshot 2014-04-13 at 07.49.50Voed jíj je kind op (of laat je dat over aan de media)? Veel ouders van (jonge) kinderen zullen dit een vreemde vraag vinden, maar zo vreemd is het helemaal niet om je eens af te vragen welke invloed media hebben, zelfs op hele jonge kinderen. 

Tijdens de Media Ukkie Dagen (9-18 april) wordt er speciaal stilgestaan bij de invloed van media op “ukkies”, kinderen van 2-4 jaar. Dat kan een positieve invloed zijn, vanuit kinderprogramma’s met een (verborgen) boodschap over elkaar helpen of boekjes over zindelijk worden, maar dat kan ook een onbewuste invloed zijn, denk bijvoorbeeld apps die niet geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep of aan reclames.

Op de website MediaUkkies.nl staan 4 concrete tips over hoe ouders om kunnen gaan met media in de omgeving van jonge kinderen (zie ook onderstaande afbeelding). Ook de komende dagen zal op allerlei manieren aandacht gegeven worden aan dit onderwerp. Op dinsdag 15 april is er in Beeld en Geluid het symposium Ukkies – hun brein en mediaopvoeding. Hiervoor zijn nog enkele (gratis) kaarten beschikbaar.

tips

 

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar ben je thuis? – Aaltje van Zweden

Aaltje van Zweden, inderdaad, de vrouw van Jaap van Zweden, heeft een nieuw boek geschreven. …