Tips voor leuke uitjes met de kinderen

girl-911983_960_720Het voorjaar maakt het een stuk aantrekkelijker en aangenamer om de kinderen een hele dag mee naar buiten te nemen. Met de zon op je snoet wat vitamine D opdoen en lekker wat tijd met het gezin doorbrengen. Ik heb de leukste uitjes die je in het weekend of in een schoolvakantie met je kinderen kan maken op een rij gezet én ik geef je tips om geld te besparen op een dagje weg met het gezin.

Dierentuin
Een dagje naar de dierentuin is niet alleen ontzettend leuk, maar is ook nog eens ontzettend interessant voor de kinderen om allerlei wilde dieren eens van dichtbij te bekijken. Ik hoorde trouwens dat er afgelopen week een olifanten meisje in de Beekse Bergen is geboren, het is dan ook zeker een aanrader om een (kraam) bezoekje te brengen aan het safaripark!

elephant-870531_960_720

Pretpark
Ik vind een dagje naar een pretpark een fijne onderbreking van de vakantie. Je hebt een dag geen kind aan de kids en stiekem geniet ik volop mee van de attracties. Onze favoriet blijft toch wel de Efteling. Overigens vind ik de kaartjes normaal gesproken erg duur, maar als je de aanbiedingen in de supermarkt en het internet in de gaten blijft houden dan kan je nog wel eens voor een prikkie een hele leuke dag hebben. Zo kocht een vriendin van mij laatst via Acties.nl vier kaartjes voor Slagharen met meer dan 60 euro korting!

Kinderboerderij
De kinderboerderij roept bij mij zoveel jeugdherinneringen op! Het is een goedkoop alternatief voor de dierentuin, want voor de meeste boerderijen hoef je geen entree of slechts een kleine bijdrage te betalen. Daarnaast heb je een grote kans dat er wel een in je buurt zit. Geitjes aaien en zien waar het glaasje melk bij het ontbijt nou echt vandaan komt maken zo’n dag een leuke ontdekkingstocht voor kinderen.

petting-zoo-412250_960_720

Speeltuin
Aan de andere kant is de speeltuin een goedkoper alternatief voor een pretpark. Ik vind het leuk om ook speeltuinen in andere plaatsen op te zoeken zodat de kinderen in een andere omgeving komen. Bovendien kun je als ze slecht weer afgeven makkelijk switchen naar een indoor variant. Iedereen droog, iedereen blij!

Museum
Hoewel er een beetje een stoffig imago zit op het bezoeken van een museum, is het echt een leuk uitje voor kinderen. Tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven dat je niet eens naar een schilderij hoeft te staren. Ik vind het zelf een voordeel als de kinderen zelf iets kunnen ondernemen, zodat ze ook echt bezig zijn. Leuk en leerzaam!

In de buitenlucht

Een budgetuitje kun je ook zelf samenstellen door bijvoorbeeld een nieuwe stad te bezoeken, een bos- of strandwandeling te maken en ergens te picknicken. Ik vind het ook heel leuk om naar een bos te gaan met een bepaald uitkijkpunt om het nog net iets leuker en spannender te maken voor de kinderen! Even naar een andere omgeving hoeft niet eens zo heel ver van huis te zijn, maar het geeft al gauw een vakantiegevoel!

boy-958457_960_720

Wat is jouw favoriete uitje met de kinderen?

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …