Meegroeiende kinderschoen gaat vijf jaar lang mee

Je kent het ongetwijfeld: je koopt een paar leuke schoenen voor je kind, maar nog geen drie maanden later is hij of zij er alweer uitgegroeid! Het lijkt wel of die kindervoetjes nooit ophouden met groeien en helaas kun je ook dit paar weer bij de inmiddels te kleine voorgangers zetten. Ze waren zo leuk en nog zo mooi! In de korte tijd die je zoon of dochter ze aanhad, hebben ze niet eens de kans gehad om te slijten. Maar je kind op te kleine schoenen laten lopen is natuurlijk ook geen optie.

because-international-shows-that-growGelukkig is het voor de meeste mensen in Nederland geen bijzonder groot probleem om regelmatig nieuwe kinderschoenen aan te moeten schaffen. In ontwikkelingslanden is het echter een heel ander verhaal. Veel ouders hebben hier nauwelijks geld voor één paar schoenen voor hun kinderen, dus laat staan dat zij dit een paar keer per jaar kunnen opbrengen. Veel kinderen in deze landen gaan dan ook op blote voeten door het leven. De komst van een speciale schoen die mee kan groeien met de kindervoet moet daar echter verandering in gaan brengen!

IJzersterk idee van ijzersterk materiaal
De veelzeggende naam van de schoen ‘The Shoe That Grows’ is eigenlijk al voldoende: de schoen groeit dankzij een slim verstelsysteem mee met de voet en kan daardoor wel vijf jaar lang gedragen worden. Uiteraard is de schoen gemaakt van stevige en eersteklas materialen zoals sterk kwaliteitsleer, samengeperst rubber en hoogwaardige drukknopen. Bovendien zijn alle onderdelen van elkaar los te halen, zodat iets makkelijk vervangen kan worden wanneer er iets kapot is.

Dankzij al deze slimme trucjes groeit de schoen niet alleen 5 jaar lang mee, maar blijft hij ook nog eens 5 jaar lang heel. Best een prestatie als je ziet hoe afgetrapt sommige schoenen van onze kinderen er al na 5 weken uitzien!

Een schooltijd lang schoenen
The Shoe That Grows wordt gemaakt voor twee leeftijdscategorieën (small voor 4 tot 9 jarigen en large voor 9 tot 13 jarigen), zodat de kinderen altijd een paar schoenen hebben om naar school aan te kunnen. Wij hebben namelijk nogal eens de neiging om te denken dat schoenen vooral mooi moeten zijn, maar een schoen is natuurlijk vooral praktisch. Zo beschermen schoenen ook tegen ziektes en parasieten die via de grond worden doorgegeven, zeker in de warme landen waarvoor ‘The Shoe That Grows’ oorspronkelijk bedoeld is.

Zet je beste beentje voor
De schoenen worden gratis uitgedeeld aan zoveel mogelijk ouders in Ecuador, Haïti, Kenia en Ghana. Maar wist je dat er wereldwijd meer dan 300 miljoen kinderen zijn wiens ouders niet genoeg geld hebben om schoenen te kunnen kopen? Er moeten dus nog heel wat schoenen geproduceerd worden voordat ieder kind een eigen paar schoenen heeft.

De bedenkers van ‘The Shoe That Grows’ zijn daarom een crowdfunding campagne gestart om te zorgen dat er nog heel wat van deze bijzondere stappers gemaakt kunnen worden. Ook jij kunt dus een bijdrage leveren aan dit mooie project! Met een donatie van nog geen 9 euro help je een kind aan een paar meegroeiende schoenen waar hij of zij nog 5 jaar lang plezier van heeft. En mocht je eigen spruit nog eens klagen dat hij of zij echt nieuwe schoenen nodig heeft omdat de oude écht niet meer leuk zijn, dan kun je ze er altijd nog op wijzen dat er ook kinderen zijn die dolblij zijn met een paar schoenen waar ze 5 jaar mee doen. Ik weet zeker dat het werkt!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share