Crayola stimuleert creativiteit bij kinderen met nieuwe producten

Screenshot 2014-12-03 at 20.53.34Nederlandse Trotse Moeders van kinderen tussen 2 en 6 jaar vinden tekenen en schilderen de beste activiteiten om de creativiteit van hun kind te bevorderen (88%), zo blijkt uit onderzoek van Crayola. Op de tweede plaats staat het spelen met bouw- en constructiespeelgoed (75%) en puzzelen staat met 61% op de derde plaats.

Op zich niet verrassend natuurlijk. Er is weinig meer creatief wanneer je klein bent, dan met potlood, verf of krijt iets op papier (of muur…) te zetten. En het grote voordeel van deze vorm van creativiteit is dat in de meeste gezinnen de eerste potloodstrepen van dreumesen met groot enthousiasme begroet worden en dat de kraswerken van de meeste peuters hun weg wel vinden naar koelkasten, prikborden en muren van Trotse ouders of grootouders. En dat werkt dan weer prima voor het zelfvertrouwen van de kinderen.

Screenshot 2014-12-03 at 20.51.16

Bijna overal is wel materiaal voorradig waarmee kinderen creatief bezig kunnen zijn. Wij hebben een enorme knutselkast met een keur aan verschillende materialen, maar wanneer we met de kinderen ergens zijn waar geen speelgoed is en we hebben geen boek of spelletje bij ons, dan is er altijd wel wat papier (“ik haal wel even wat A4-tjes uit de printer) en potloden (desnoods pennen) aanwezig en zitten de kinderen al snel te tekenen waarmee ze zich ook langere tijd vermaken.

Screenshot 2014-12-03 at 21.09.34Het merk Crayola is in Nederland nog niet zo bekend, maar heeft enorm veel leuke, innovatieve producten waarmee kinderen uitgedaagd worden ook andere technieken te proberen en vooral met veel plezier creatief bezig zullen zijn. Hieronder noem ik er alvast een paar (altijd prettig tegen de decembermaand om op de hoogte te zijn van nieuwe producten, toch?) en uiteraard zullen we op deze website en op de website van Trotse Vaders aandacht aan diverse producten besteden.

Color Wonder
Bekijk op bol.comMet transparante Color Wonder stiften teken je op speciaal papier, waardoor er op magische wijze kleur ontstaat. Dit gebeurt niet op tafels en kledingstukken en ook kinderhandjes blijven schoon.

Doodle Magic
Bekijk op bol.comMet Doodle Magic kunnen kinderen overal hun mooiste tekeningen maken, hun creaties wissen en eindeloos opnieuw beginnen. Doodle Magic bestaat uit stiften op waterbasis, een speciale ondergrond en een hervulbare wisser.

Doodle Magic Kleurmat

Marker Airbrush
Voor coole kids die wel eens wat anders willen dan vilstiften is er de Marker Airbrush. Een innovatief speelgoedartikel waarin verschillende Crayola stiften passen voor het maken van leuke en originele graffiti kunstwerken op papier, textiel of op het raam. Dit artikel werkt op luchtdruk: door het pompen wordt de inkt uit de stift verneveld tijdens het sprayen.

MAB box sideMAB_content-01

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share