Sterren en planeten

prentenboek sterren en planetenSterren en Planeten is een boek uit de serie “Willewete”. Dit zijn informatieve prentenboeken die vragen beantwoorden van jonge kinderen. Sterren en planeten is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 jaar en ouder.

In het boek Sterren en Planeten wordt op een leuke manier uitleg gegeven over de aarde, de maan, de sterren en andere planten. Vragen zoals “Hoe komt het dat er een dag en nacht is? Welke planeten zijn er allemaal?”, “Waarom wordt de maan steeds kleiner en dan weer groter?” en nog veel meer vragen worden allemaal in dit boek behandeld. Het boek heeft een paar leuke extra’s zoals een grote uitklappagina, waar 8 planeten op staan afgebeeld, met uiteraard uitleg erbij van deze planeten. Verder een knutselpagina om een eigen raket te maken én een leuke miniquiz achter in het boek, met vragen wat er in het boek is behandeld.

Recensie
Hoewel de doelgroep van dit boek 5 – 6 jaar is, vind mijn zoon van 4 jaar dit boek ook erg interessant. De teksten zijn duidelijk  te begrijpen en op een leuke manier geschreven. Vragen die vaak bij kinderen spelen worden in dit boek helder verwerkt. Onderwerpen zoals ” Hoe komt het dat het donker wordt?”, de Sterrenbeelden (Grote beer, Kleine beer, Leeuw) én natuurlijk dat je met een raket naar de maan kunt vliegen, spreken mijn zoon erg aan. Daar vraagt hij dan ook echt door over hoe het dan precies zit. Gelukkig staat alles duidelijk in het boek Sterren en Planeten beschreven, zodat ik op de meeste vragen wel antwoord kan geven. Andere onderwerpen spreken mij zoon (nog) niet aan. Kan zijn omdat hij er misschien nog net te jong voor is en het over een jaartje wel leuk en interessant vind, dat is nog even afwachten.

Met het voorlezen en bespreken van dit boek komen gelijk de fantastische verhalen naar boven. Over dat hij ook wel een keer met een raket naar de maan wil en of we dat dan ook eens gaan doen. Als een boek zulke fantasieën los kan maken bij kinderen, vind ik het extra leuk om voor te lezen. Dat werkt stimulerend en je kind is echt met het onderwerp bezig. Zo leren ze op een leuke manier heel wat dingen.

Erg leuk is de knutselpagina. Maak je eigen raket en bak zelf ster- en maankoekjes. Nou je raadt het al; de koekjes moesten we gelijk gaan maken (en opeten) om vervolgens daarna een raket te maken. Hierbij kun je zien dat 4 jaar misschien nog net te jong is voor dit boek, want toen we de raket met een wc-rolletje hadden gemaakt, vroeg mijn zoontje verbaasd waarom onze raket nou maar niet ging vliegen.

Sterren en Planeten is zeer geschikt om voor spreekbeurten te gebruiken en een aanrader voor kinderen die op een leuke manier wat willen leren van de sterren en planeten.

Sterren en planeten – Pierre Winters
Informatief prentenboek, hardcover, Clavis
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Het Heelal
Ik wil de maan
Super Albert

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Glowing colorful stars [recensie]

Ons heelal telt miljarden en miljarden sterren! In dit pakket vind je een gekleurde miniversie …

Share
Share