Feestelijke première van de nieuwe musical van Prinsessia: Prinsessia show Droomtroon [verslag]

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-10Op woensdag 23 maart 2016 reden mijn eigen prinsesje en ik naar Veenendaal, waar in theater De Lampegiet de première van de eerste musical met de prinsessen van Prinsessia gepland stond. Prinsessia show: Droomtroon.

Onderweg hadden we de Prinsessia CD “Platina” op staan en hebben we samen alle liedjes meegezongen. De sfeer zat er dus al goed in toen we in Veenendaal aankwamen en werd nog vergroot doordat het theater zo feestelijk versierd was en de medewerkers zo mooi aangekleed en vriendelijk waren.

We hebben eerst samen wat gedronken en ik genoot van alle verkleedde kinderen. Er waren prinsen en ridders, maar de meeste kindjes waren omgetoverd tot prachtige prinsessen. Terwijl we wat dronken, liep Basiel ook door de foyer.

Voor wie Basiel (nog) niet kent, is hier een link naar de wie-is-wie van Prinsessia >>>>

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-16

En toen was het zover. Al dan niet voorzien van stoelverhogers (de musical is voor kinderen vanaf een jaar of 2 gemaakt) ging iedereen zitten en begon de musical met het nummer Prinsessia, wat iedereen uiteraard kent en vanaf het tweede refrein keihard meezong.

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-3

Overigens hebben mijn dochter en ik alle liedjes mee kunnen zingen. De meeste liedjes die in de musical Droomtroon gezongen werden, kwamen van de CD Platina, er waren er ook van de CD Goud en het nieuwe nummer Zo Verliefd kennen we natuurlijk ook. Heel gezellig om actief mee te kunnen doen, en we waren niet de enigen!

De prinsessen van Prinsessia nodigden het publiek ook regelmatig uit tot interactie. Van het meedoen met een dansje en meezingen tot aan het geven van een kusje aan iemand in de zaal! Aan het einde van de show werd er zelfs een lief prinsesje uit de zaal gehaald die een jurkje en kroon kreeg en op het podium, in de troon, mocht meegenieten.

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-5

De sfeer zat al snel in de zaal, nadat de Prinsessia prinsessen een aantal vrolijke nummers hadden gezongen. En toen kwam kok Basiel op. Hij had een verrassing voor de prinsessen: een Droomtroon. Wanneer je op die troon in slaap valt, wordt je mooiste droom werkelijkheid.

Basiel ging zelf als eerst. Zijn droom was om choreograaf te zijn van een echte musical en die droom kwam uit. Toen wilden de Prinsessia prinsessen uiteraard ook, maar omdat ze allemaal tegelijk in de troon probeerden te gaan zitten, viel er een van de diamanten uit.

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-7

De dromen van de Prinsessia prinsessen begonnen wel mooi (iedere droom werd gespeeld en gezongen aan de hand van een van de bekende liedjes van Prinsessia), maar eindigde in een nachtmerrie, waarin Basiel steeds de boosdoener was.

Die nachtmerries werden vaak voorzien van wat dreigende geluiden, spannende verlichting en een enge lach van Basiel. Ze duurden niet lang, maar voor veel kleine kinderen (er zaten ook 2- en 3-jarigen in de zaal) was het tè eng. Het is goed om je dit te realiseren wanneer je met een klein of angstig kind naar deze musical gaat. Kondig tevoren aan dat het maar een droom is en vertel je kind ook direct dat het allemaal niet echt is en dat het weer voorbij is. Dan zal ook jouw kind optimaal kunnen genieten!

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-4

De nachtmerries werden veroorzaakt door de ontbrekende diamant en uiteraard kwam uiteindelijk alles goed en werd het opnieuw één groot feest!

Wat hebben mijn dochter en ik genoten! De individuele zang van de prinsessen kwam niet altijd goed uit de verf (zenuwen?) maar wanneer ze tegelijk zongen, klonk het fantastisch. De dansjes, die er ogenschijnlijk eenvoudig uitzien, werden perfect uitgevoerd en Basiel had de lachers op zijn hand.

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-2

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een prachtige musical was. Ik werd er zelf helemaal vrolijk van, en mijn dochter heeft ook volop genoten. Na afloop stond er een prachtig versierde tafel klaar met zoveel lekkers dat we thuis aangekomen niet meer hoefden te eten….

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-6

Uiteraard worden de CD’s van Prinsessia nu weer non-stop gedraaid en zijn ze nòg leuker, omdat we de beelden van de Prinsessia show nog op ons netvlies hebben. De Droomtroon is echt een aanrader om naar toe te gaan!

premiere-prinsessia-musical-copyright-trotse-moeders-8

De Prinsessiashow De Droomtroon is  tot en met 5 juni 2016 te zien in 35 theaters in heel Nederland. Na afloop van iedere voorstelling is er de gelegenheid om met de Prinsessia prinsessen op de foto te gaan. De speellijst vind je hier >>>>

Voor een interview met de prinsessen van Prinsessia, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zomerse fotosessie van het Koninklijk gezin bij hun nieuwe thuis

De officiële fotosessie van zomer 2019 was voor het eerst in de tuin van het …

Share
Share