Als bevallen spannend is

bevallenTijdens de bevalling staan gezondheid van moeder en kind op de eerste plaats; het moet veilig zijn! Maar een bevalling is zoveel meer dan een geboorte. Het is een unieke, zeer persoonlijke en emotionele gebeurtenis voor de vrouw en haar partner. Hopelijk is het dus niet alleen een veilige bevalling, maar ook een fijne bevalling!

Als je de bevalling spannend vindt of er misschien zelfs tegenop ziet, helpt alleen begrijpen wat er gebeurt niet altijd voldoende. Want wat doe je als aanstaande ouder met je eigen gevoelens, zorgen, wensen en verwachtingen? Dit boek biedt je een praktische en mentale voorbereiding. Als bevallen spannend is staat voor: – Zelf bijdragen aan een zo optimaal mogelijke bevalling. – In je eigen kracht staan, ongeacht waar en hoe je bevalt. – Je partner of bevalmaatje als belangrijkste coach zien. – Tijdens de weeën loslaten, zonder dat je controle verliest. – Bewuste keuzes maken rondom je bevalling. – Samen met je partner en zorgverleners een sterk team vormen.

Lilian Wirken is verloskundige in Oosterhout. Ze begeleidde al vele zwangerschappen en verleende zorg bij ruim duizend bevallingen. Haar ervaringen in de bevalkamer, met coaching en mindfulness komen samen in dit boek.

Recensie
Als bevallen spannend is is een perfect boek voor alle vrouwen die (erg) tegen de bevalling op zien. Het is een feit dat héél veel vrouwen tegen de bevalling opzien, dus dit boek is een ware uitkomst voor al deze vrouwen! Dit boek bereidt je voor op je bevalling en zorgt ervoor dat je met wat minder zorgen de bevalling tegemoet zal zien.

In grote lijnen worden de volgende onderwerpen behandeld;

De bevalling (o.a. Wat gaat er gebeuren, Hoe werken hormonen, weeën en baringspijn samen?, Wat  maakt een bevalling een fijne bevalling? )
– Niet altijd een roze wolk
(o.a. Als zwanger zijn niet leuk is, Psychische klachten, Piekeren en negatief denken)
Werken met pijn (o.a. Hoe voelt een wee, Elke bevalling is anders, Pijn verminderen en pijnstilling)
Dit helpt ( o.a. Gezond zwanger zijn, Ontdek en gebruik je kwaliteiten, Als je al eerder bevallen bent)
Tijdens de bevalling  ( Weeën hanteren, Voor partners en bevalmaatjes)
Dit is jouw kracht
– Na de bevalling
(o.a.  Jouw feedback, Literatuur, Verwijzingen)

P1360197Als bevallen spannend is is een perfecte aansluiting op de reeds bestaande zwangerschapsboeken. Nog niet eerder heb ik een zwangerschapsboek gezien, die zo goed ingaat op de gevoelens en angsten van zwangere vrouwen. Als bevallen spannend is laat zien dat de bevalling – met een goede praktische en mentale voorbereiding – , al een stuk minder spannend word.

Dit boek laat je nadenken over je eigen gevoelens en angsten. Met handige tips en de nodige informatie ben jij na het lezen van dit boek helemaal klaar voor de bevalling!

Als bevallen spannend is – Lilian Wirken
Informatief, Paperback, 190 pagina’s, Forcean
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …

Share
Share