Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen [recensie]

wollige mammoetZit jouw wollige mammoet ook vol modder en vol viezigheid? Stinkt hij een beetje en wast hij zich nooit achter zijn oren? Een wollige mammoet wassen is heel moeilijk. Maar het kan! Volg gewoon de lessen uit dit wollige-mammoetwasboek……en een wollige mammoet wassen wordt een feest! Zorg alleen dat er geen zeep in zijn ogen komt…

Recensie
Wat een feest, alleen al de voor- en achterkant van dit vrolijke voorleesboek, zorgden ervoor dat wij ons al vermaakten. “Mama, dat kan toch niet!!” “Dat is gek, hahaha!

hoe-je-een-wollige-mammoet-moet-wassenDe kinderen zagen de plaatjes op de achterkant staan en ik kreeg allemaal reacties over hoe zij zelf douchen of in het badje gaan en wat voor badspullen ze gebruiken.

Ik word zelf altijd wel blij als kinderen, naast natuurlijk heerlijk rustig luisteren naar je terwijl je een boekje leest, ze ook zelf met allerlei ideetjes komen. Dat betekent dat hun fantasie geprikkeld wordt en dat is positief!

In dit boek gaat het over een mammoet, een hele grote, lieve maar ook erg wollige mammoet. En deze moet natuurlijk ook gewassen worden, en zo makkelijk gaat dat eigenlijk niet! Maar door de 10 stappen te volgen uit het boekje, gaat het vast lukken! Les 1; vul het bad. Als je mammoet dorst heeft kan het wel even duren.

IMG_8612

Hij heeft er ook echt niet zoveel zin in, dus alles moet uit de kast gehaald worden om hem zo ver te krijgen, er wordt een bezem gepakt, een hijskraan en zelfs een eng masker. En als dat nog steeds niet wil helpen, pak dan een lekker taartje. Maar pas op….. zorg ervoor dat de mammoet geen zeep in z’n ogen krijgt, want dan zit hij zo in de hoogste boom!

IMG_8611

Uiteindelijk in les 9 wordt de beste tip gegeven;  ga lekker samen in bad, want dat is natuurlijk het leukste!

De illustraties die bij de grappige teksten staan maken het verhaal helemaal compleet. Onze oudste vond de mammoet een beetje vreemd eruit zien, niet zo knap, maar dat sullige is juist wel wat hem zo leuk maakt en het past perfect bij het verhaal. Het is is mooi om te lezen dat het kindje in het boek alles uit de kast haalt om de mammoet in bad te krijgen, en het laat zich niet uit het veld slaan. Als het even anders loopt, dan wordt er gewoon weer iets anders verzonnen en uiteindelijk komt het prima voor mekaar!

wollige mammoet IMG_2775

Fijne, wijze les voor onze kleine peutertjes! En of ze dat zelf al helemaal door hebben, dat vraag ik mij wel een beetje af, maar ze hadden lol en we werden blij met z’n allen dus ik zeg Geslaagd!

Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen – Michelle Robinson
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …