Minder tienermoeders dan ooit

In 2011 is het aantal tienermoeders in Nederland lager dan ooit te voren. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. 2365 meisjes onder de 20 jaar kregen in 2011 een kindje. Dat in minder dan 5 op de 1000 tienermeiden.

Het valt wel op dat er uit sommige herkomstgroepen meer tieners een kind hebben gekregen terwijl het bij andere groepen juist erg is gedaald. Zo krijgen Antilliaanse meisjes onder de 20 ruim 6 keer zo veel kinderen als de autochtone meisjes en krijgen de Turkse tienermeisje juist minder vaak baby’s dan autochtone meisjes. Wel zijn alleen de meisjes meegeteld die hier in Nederland zijn geboren, dus ook de Antilliaanse en Turkse meiden.

Veertig jaar geleden kregen maar liefst 22,3 per duizend meisjes onder de 20 een kind, terwijl dat in 2011 maar 4,8 per duizend bleek te zijn. Er krijgen jaarlijks dus steeds minder tieners een kind.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Antistollingsmedicijn kan miskraam niet voorkomen

Het gebruik van een antistollingsmiddel (LMWH, een vorm van heparine) door zwangere vrouwen met een …

Share
Share