Duik in je weeën

“Heb je het niet op papier?” is de vraag die telkens weer aan Carita Salomé werd gesteld door haar cursisten zwangerenbegeleiding.
Er bleek een behoefte te bestaan haar adviezen en oefeningen nog eens zwart op wit te hebben. Juliette de Wit kwam met een oplossing: zij tekende een stripverhaal over haar eigen aanstaande bevalling.

Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen deze twee vrouwen. Het is bedoeld als zelfbewuste voorbereiding op je eigen bevalling om vol zelfvertrouwen en zo ontspannen mogelijk in je weeën te duiken. Helder in woord en beeld gebracht, zodat iedere vrouw er zelfstandig mee kan werken.

Recensie:
Tijdens mijn zwangerschap heb ik zelf een zwangerschapscursus gedaan en naast de informatie die ik kreeg, ging het mij vooral ook om de gezelligheid die je met een groep zwangere vrouwen automatisch krijgt. Het uitwisselen van ervaringen vond ik eerlijk gezegd belangrijker dan puur de voorbereiding op de bevalling.

Niet dat ik daar geen interesse in had, maar dat las ik liever op mijn gemak thuis door. De vraag naar een gedrukte versie van het verhaal herken ik dus wel en vind ik ook begrijpelijk. Zeker als je nagaat dat je als zwangere vaak last hebt van vergeetachtigheid. Zelf merkte ik dat ik wel vaak iets wist, maar niet meer precies hoe het nu zat.

Dit boek verkleint die kans volgens mij enorm, doordat het hele praktische tekeningen heeft die prima ezelsbruggetjes vormen. Zien is beter onthouden en door kleine linken naar het dagelijkse leven komt het ook heel logisch over. Zo staat bij de persweeën de vergelijking dat je lichaam net een tube is die je leeg moet knijpen. Dan begin je ook niet midden in de tube, maar bovenaan omdat anders de inhoud de verkeerde kant op gaat. Misschien niet de meest voor de hand liggende vergelijking, maar wel eentje die iedereen snapt en zal onthouden.

Door het hele boek vind ik van deze duidelijke tekeningen en de tekst is heel gangbaar geschreven zodat het vlot leest en makkelijk te begrijpen en te onthouden is.

Maar het boek biedt meer dan alleen informatie over je aanstaande bevalling. Ook vind je hier bewegingsoefeningen voor jou als zwangere vrouw en ook wat je mag en kunt doen na de bevalling. Ook voor deze hoofdstukken geldt dat het weer zeer duidelijk beschreven is en uiteraard is ook hier de tekst weer voorzien van duidelijke tekeningen die aangeven hoe iets moet of juist niet moet.

Het boek is zeker een aanrader voor diegene die graag zich individueel voorbereid op haar bevalling.

Duik in je weeën – Carita Salomé & Julliette de Wit
Zwangerschapsboek, Paperback, 88 pagina’s, spectrum
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
36 weken zwanger
34 weken zwanger
Geboorteplan

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Sam is geboren! [persoonlijke blog]

De reis naar Ithaka is mooier dan de aankomst op de bestemming wordt gezegd. Laat …